Hur man byter New York Times Paywall och läser NYTimes.com Artiklar gratis

Nyligen lanserade NYTimes.com en mycket ballyhooed rollout av sin digitala prenumeration i ett försök att tjäna pengar på sitt onlineinnehåll utan att äventyra " upptäckbarheten " av NYTimes.com via sökmotorer. I grunden låter New York Times dig få tillgång till 20 artiklar gratis via " stora sökmotorer " innan det ber dig att ponny upp för obegränsad tillgång. När du når din 20 artikelgräns ser du denna stänkskärm:

Du kan bli av med det här snygga fönstret på ett av två sätt:

1. Betala ungefär $ 15 per månad för åtkomst från din dator och / eller smartphone eller surfplatta.

2. Gå till din adressfält och ta bort de nummer som kommer efter "gwh =" delen av webbadressen ( se skärmdump ) och tryck på Enter .

Det var lätt, va?

Du kan också kringgå NYTimes.com paywall genom att gå till Incognito Mode eller Private Browsing- läget, rensa webbläsarens cookies eller helt enkelt använda en annan webbläsare.

Är NYTimes.com en episk misslyckande?

Många pekar på NYTimes.coms 40 miljoner dollar betalningssystem och skrattar. Men jag tror att de saknar poängen. För alla som ens är lite kunniga, kommer denna paywall att vara ett mindre besvär i bästa fall - lika enkelt som att hoppa en obemannad svängsticka. Men jag tror verkligen att NYTimes.com har sina prioriteringar rakt på den här.

Deras utmaning: hitta ett sätt att tjäna pengar på sitt onlineinnehåll, vilket får miljontals träffar om dagen, det är jag säker på, utan att plastera det med onödiga annonser eller skapa en abonnemangsmodell som i huvudsak utesluter den från sökmotorindex, vilket är sannolikt ansvarig för mycket av NYTimes.com: s nya online läsare.

Folk på New York Times är inte moroner. De trodde inte att alla omedelbart skulle lämna över sina plånböcker. De trodde inte att marginellt kloka människor i blogosfären inte skulle utforma och publicera sätt att skjuta på sin betalvägg. Jag antar att de förväntade sig denna typ av verksamhet och beräknade den i sin affärsmodell. Jag tycker att det är lätt att underskatta den stora volymen av trafik som NYTimes.com garner. Om 999 av 1000 människor ser den paywall och klickar bort eller " hackar " sig runt det, lämnar det fortfarande en person som bestämde sig för att tillgång till några av de finaste journalistiken på eller offline via NYTimes.com är värd $ 15 per månad .

Men saken är, NYTimes.com blir långt, långt mer än 1000 visningar om dagen. Om jag skulle gissa (baserat på deras Alexa Ranking) skulle jag säga att de förmodligen kommer runt ... 150 miljoner sidvisningar dagligen från 15 miljoner unika. Så om NYTimes.com omvandlar bara 1% av sin dagliga läsare, tittar du på månatliga prenumerationer på cirka $ 2, 25 miljoner varje månad (2.250.000 X $ 15). Inte dåligt med tanke på att det är $ 2M mer än förra månaden.

Så innan du skriver paywall av som en episk misslyckande, vet du att NYTimes.com inte troligen gick för hela bollen av vax. De förstår att göra deras online-innehåll tillgängligt och användarvänligt är mycket viktigare än att göra vinst vid denna tidpunkt. De utövar lite ganska beundransvärt fasthållande, och jag tror att det kommer att löna sig på lång sikt.

Så till NYTimes.com säger jag " Tack!" Tack för att du gör vad ett företag måste göra utan att din hemsida suger helt. Jag kan bara sluta prenumerera.