Så här lägger du till din egen musiksamling till Xbox Music i Windows 8.1

Xbox Music har fått många uppdateringar under det gångna året eller så, och enligt min mening är det bättre än någonsin. Den är nu tillgänglig på webben via music.xbox.com och Microsoft-plattformar - Windows Phone och Xbox-konsoler. Den är också tillgänglig på de andra två stora plattformarna Android och iOS. Och med Xbox Music Pass synkroniseras alla dina spellistor med alla dessa enheter.

Men hur är det med att lägga till din egen lokala samling? Jag visade dig hur man gör det i början av Xbox Music i Windows 8, men processen är annorlunda och mer strömlinjeformad i Windows 8.1. Medan streaming och synkronisering av spellistor är fantastisk, är chansen att du har en enorm MP3-samling som du kan lägga till. Här är en titt på att bygga din samling från lokala musikfiler.

Lägg till din musiksamling till Xbox Music

Starta Xbox Music-appen och ta sedan upp Charms-fältet. Gå till Inställningar> Inställningar .

Nu högst upp i listan klickar du på Välj var vi letar efter musik på PC- länken.

Nästa ser du följande popup-skärm. Som standard ser du ett par platser på din lokala C: enhet. Till exempel här visas min musikbibliotek och musikmapp. Klicka på knappen Lägg till (+).

Nu behöver du bara bläddra igenom dina andra musikplatser och lägga till de mappar du vill att Xbox Music ska övervaka för musik. Du kan välja mellan din lokala dator, bibliotek, SkyDrive, en nätverksplats.

Till exempel, här lägger jag till en extern enhet som har de flesta av mina MP3-filer säkerhetskopierad.

Om du också får musik från andra tjänster som iTunes eller Amazon musik, kan du också välja de mapparna också.

Eller om du bara ville ha några mappar kan du gå in och välja de du vill ha.

När det har lagts till ser du den nya platsen som anges. Till exempel kan jag nu se min externa enhet, iTunes och Amazon.

Nu när jag går igenom min samling kommer allt som finns på den nya platsen att dyka upp och jag kan njuta av låtarna. Om du har mycket musik i den andra källan du lägger till, var bara tålmodig medan den fyller.

Om du behöver ta bort en musikmapp, klicka bara på "X" i det övre högra hörnet av plattan. Tryck på ta bort mapp och bekräfta det.

Bonus Tips: Kör Xbox Music från skrivbordet

Om du använder Xbox Music med en vanlig skrivbord eller bärbar dator, vill du definitivt investera 4, 99 kr på ModernMix från Stardock. Det låter dig komma åt appen - och alla andra moderna appar - direkt från skrivbordet. När jag installerar ett nytt Windows 8.1-system är det ett av de första sakerna jag installerar. Det gör det mycket lättare att använda moderna appar, speciellt Xbox Music!

Förhoppningsvis ser vi en uppdatering från Microsoft som tillåter samma typ av funktionalitet, men tills dess är det bara värt att betala fem dollar för bekvämligheten. Om du inte bryr dig om att spendera pengar, kan du alltid använda Microsofts snap-funktion och visa skrivbordet bredvid moderna apparater sida vid sida.