Hur exakt är hjärtövervakning på Apple Watch?

Apple Watch, som de flesta fitness trackers, registrerar dina steg och rörelse. Den högre slutet trackers övervakar också din hjärtfrekvens, men hur exakt är det? Jag gjorde några tester för att jämföra Apple Watch med andra enheter, och det gjorde förvånansvärt bra.

Vad är det bästa sättet att spåra din hjärtfrekvens?

Wall Street Journal jämförde handledsbaserade pulsmätare till konsumentbröstskärmar. De jämförde sedan båda typerna av monitorer till en doktors EKG. Resultaten var att armbandsövervakarna varierade väldigt varierat jämfört med en professionell EKG. Bröstmonitoren överensstämde emellertid med EKG-resultaten.

För konsumenter som är fitnessentusiaster är dessa bröstskärmar vägen att gå! Företag som Garmin, Polar och Wahoo gör alla bröstmonitorer för cirka $ 50, 00.

Hur jämför Apple Watch?

Metodik

Apple förklarar övervakningen är inte perfekt, men det gör ett utmärkt jobb överlag. För att hålla saker ärliga i mitt test, hade jag både en Wahoo Bröstövervaka parad till min iPhone och en Apple Watch. Jag övervakade min hjärtfrekvens på Apple Watch samtidigt som Wahoo Fitness App öppnas på min iPhone. Jag försöker göra en intervallstil träning på löpbandet. Jag försöker hålla min hjärtfrekvens i "zonen" som skjuter mig till min max. Jag väntar tills min hjärtfrekvens sänker och sedan rampar upp den igen. Jag jämförde sedan resultaten av de två enheterna som visas nedan.

Resultat

Efter ungefär en månad med regelbunden hjärtfrekvensövervakning matchade mina resultat Wall Street Journal. Variansen var inte lika extrem som de fann. Mina resultat varierade med ca 10%. Sällan var mina resultat bara galen. En gång var min hjärtfrekvens 250! Wow, jag måste vara ett timelord med två hjärtan! För att vara rättvis, när jag hade ett EKG-test, skulle de en gång göra det över. Alla övervakningsanordningar kan röra sig.

Så här får du bättre hjärtfrekvensresultat

Med min testning lärde jag mig några saker som förbättrade mina klockresultat.

Håll det rent

Om du svettar ofta samlas rester på din Apple Watch. Det avbryter sensorerna och kan förstöra din hjärtfrekvensövervakning. Innan jag börjar träna, tar jag av min klocka. Jag använder en mikrofiberduk som jag håller i min gymnastiksäck för att försiktigt torka av sensorerna. Jag använder sedan en handduk för att torka min arm fri från överflödig svett. Detta steg håller min klocka ren och förhindrar glidning.

Bär en väska

När jag tittade på klockfall hänvisade jag till att ett skydd kunde förbättra noggrannheten. Plastet i fodralet hindrar min klocka från att glida. Det håller enheten noggrann. Du måste fokusera på fall som har en matt finish på utsidan. De som har en jämn yta kan fortfarande få din klocka att glida.

Koppla en brystmonitor med din klocka

Här är tricket människor förbise. Om du har en Bluetooth-pulsmätare kan du para den med din Apple Watch. Apple förklarar stegen i den här guiden, men du går till Inställningar på Apple Watch och väljer hälsoapparater. Det är så enkelt. Om du gör det, pratar hjärtfrekvensmätaren till din Apple Watch. Du kan inte använda en app eller andra fitnessspårare när du gör det här.

Hur jag spårar mitt hjärta under träningen

För att noggrant se mina framsteg under träningspasset ignorerar jag Apple Watch-resultaten. Jag vet att de inte är helt korrekta. På en praktisk nivå är det svårt att titta över på min klocka medan jag kollar på löpbandet. Jag använder Wahoo Bluetooth-skärmen tillsammans med Fitness App för att starta träningen. Den appen spårar mina framsteg över tiden. Jag växlar sedan över till programmet Rock My Run. Den appen läser data från min Wahoo och visar mig min hjärtfrekvens medan jag lyssnar på musik med hög BPM (över 170.) Den häftiga grejen om den appen är att musiken blir snabbare när min hjärtfrekvens ökar. Ju snabbare musik motiverar mig. Jag tittar bara på min iPhone för att se mina framsteg och trycka på min hjärtfrekvens.

Min önskelista för Apple Watch Heart Rate-funktioner

Jag skulle älska att helt gräva tredjepartsapp medan du tränar. Jag skulle älska allt för att vara Apple Watch. För mig att göra detta måste Apple ge mer haptisk återkoppling för hjärtfrekvenser när man tränar. Jag borde känna min hjärtfrekvens utan att titta på klockan. Fitnessprogram som Wahoo eller Rock My Run meddelar mig när min hjärtfrekvens faller över eller under den optimala zonen.

När jag kopplar Apple Watch till min bröstkorg, bör den informationen delas med andra appar. När jag använder Rock My Run och parar den med bröstmonitorn, kan Rock my Run inte ändra min musik när hjärtfrekvensen ökar. Om iOS 9 och Apple Music kan berätta för vilket humör jag är och föreslår musik baserat på humör, varför kunde det inte göra hjärtfrekvenser? Om hjärtfrekvensen är hög, ge mig hög BPM-musik. Killerfunktionen för hjärtfrekvensövervakning skulle vara att titta på min hjärtfrekvens jämfört med musiken. Apple Music kan då föreslå vilken musik som motiverar mig mest och hitta mig fler låtar så.

Jag hör verkligen min Apple Watch, och jag är okej med övervakningen precis som det är. Jag kan spåra mina framsteg under dagen, men jag kan också specialisera mig med min Bluetooth-bröstkorg när du tränar.