Microsoft erbjuder återbetalningar för OneCare-kunder [groovyNews]

Ut med det gamla och med det nya jag alltid sagt! Så nu när Microsoft Security Essentials är den dominerande (och gratis) nya säkerhetspaketet för Windows, är det dags för OneCare att gå i pension. MrGroove sa att detta skulle hända så förhoppningsvis är ingen förvånad? Hur som helst tycker jag att det här är bra nyheter eftersom det betyder att Microsoft plockar upp några av Googles vanor och erbjuder gratis programvara.

Men hur är det med dem som lagt ut några pengar för OneCare? Tja, om du köpte OneCare före 1 juli 2009, kan du vara berättigad till full återbetalning. Ja, jag vet, när jag läste om det var jag också ganska förvånad!

Först och främst om du inte har gjort det är du redan på väg och hämtar Microsoft Security Essentials, det är den nya ersättningen för OneCare. Men om du är ett döende OneCare-fan eller inte har möjlighet att installera Microsoft Security Essentials (vad ?!), oroa dig inte då Microsoft fortsätter support och uppdateringar för OneCare fram till december 2010.

Okej, låt oss prata om vad alla är intresserade av här, få ditt bidrag för OneCare!

Så här får du din Windows Live OneCare-återbetalning

1. Markera listan med stödda marknader. Om ditt land inte finns på den här listan kommer det vara svårt att få en återbetalning. Här är listan nedan med rekommenderade detaljhandelspriser:

 • Australien (69, 95 AUD)
 • Österrike (klicka här för information om Österrikes återbetalningsprogram)
 • Belgien (34, 95 EUR)
 • Kanada (41, 95 CAD)
 • Frankrike (34, 95 EUR)
 • Tyskland (34, 95 EUR)
 • Irland (34, 95 EUR)
 • Italien (34, 95 EUR)
 • Japan (klicka här för information om Japans återbetalningsprogram)
 • Mexiko (455 MXN)
 • Nederländerna (klicka här för information om Nederländernas återbetalningsprogram)
 • Nya Zeeland (85 NZD)
 • Singapore (55, 95 SGD)
 • Spanien (34, 95 EUR)
 • Schweiz (41, 95 CHF)
 • Storbritannien (26, 95 GBP)
 • Förenta staterna (34, 95 USD)

Om ditt land inte är listat måste du kontakta kundsupport.

2. Om du befinner dig i ett land från listan ovan, är nästa steg att avgöra vilken typ av återbetalning du är berättigad att ta emot . Det finns tre typer av återbetalningsförfrågningar . Prorated, oöppnad med kvitto och oöppnad utan kvitto.

 • Du är berättigad till ett prorated refund om du har OneCare installerat och din prenumeration inte har löpt ut än.
 • Om du har en oanvänd OneCare-produkt som ligger runt och ett kvitto, kan du använda det för att kräva en fullständig återbetalning för din OneCare-programvara.
 • Återbetalningar utan kvitton beviljas för oanvända OneCare-produkter, men de bestämmer beloppet med ditt regionalt rekommenderade pris.

Tänk på om du köpte OneCare från en obehörig distributör (som eBay), då ska du välja återbetalning utan kvitto, eftersom Microsoft inte accepterar återbetalningar från obehöriga säljare. Detta alternativ fungerar för återbetalningar som tilldelades som "gåvor med köp" också.

Observera också att om du köpte OneCare direkt från Microsoft online, är du endast berättigad till ett betalt återbetalning, och du måste gå till Microsofts faktureringssida för att avbryta din prenumeration.

3. Begär återbetalningen. Processen är olika för varje typ av återbetalning. Oroa dig inte för att avbryta din prenumeration eftersom Microsoft automatiskt gör det för dig ungefär fyra veckor efter att din återbetalning har utfärdats.

Köpt / mottaget från en återförsäljare och redan startat med det:

Hur får jag mitt förhandlade återbetalning för mitt Windows Live OneCare-abonnemangsabonnemang?

För att få din prorated refund check måste du fylla i återbetalningsformuläret tillgängligt här. Du måste ange produktnamn för namn, adress och Windows Live OneCare. Du kan bli ombedd att lämna ett inköpsbevis innan vi behandlar ditt bidrag. Det förutbestämda återbetalningsbeloppet bestäms utifrån antalet kvarstående månader på din prenumeration och det genomsnittliga rekommenderade försäljningspriset för det land som anges på återbetalningsformuläret.

Oanvänd OneCare-produkt utan kvitto:

Hur får jag återbetalning för en oöppnad kopia av Windows Live OneCare som jag inte har kvitto för?

Följ instruktionerna i Hur får jag återbetalning för en oöppnad kopia av OneCare ?. Var noga med att ange att du inte har kvitto för din produkt. Ditt bidrag kommer att beräknas med hjälp av det genomsnittliga rekommenderade försäljningspriset.

Oanvänd OneCare-produkt med kvitto :

Hur får jag återbetalning för en oöppnad kopia av Windows Live OneCare?

Om du köpt en oanvänd kopia av OneCare från en auktoriserad säljare före den 1 juli 2009 och inte har installerat den, kan du begära en fullständig återbetalning genom att faxa eller skicka följande information till Microsoft. Observera att du måste inkludera all denna information för att din återbetalning ska kunna behandlas:
* Adressera ditt fax eller kuvert som "OBS: OneCare-återbetalningsprogram."
* Inkludera en kopia av ditt ursprungliga kvitto som visar priset som betalats för OneCare.
* Inkludera din OneCare-produktnyckel. Det här är kombinationen med 25 tecken på bokstäver och siffror som finns på den gula klistermärken i OneCare CD-fodralet på baksidan av utmatningsskivfacket. Klicka här för mer hjälp.
* Inkludera din fullständiga kontaktinformation, inklusive fullständigt namn, gatuadress (ledsen, inga postlådor), stad, stat, postnummer eller postnummer, land, telefonnummer och e-postadress.
* Ange namn och plats för återförsäljaren från vilken du köpte produkten.
* Obs! Du behöver inte skicka din CD eller låda.
Fax till: 1-510-225-2555
Maila till:
Microsoft OneCare
Postboks 1734
San Leandro, CA 94577
usa

När du har skickat in din begäran om återbetalning kan det ta upp till 6 veckor innan du får ditt bidrag. Jag är glad att se Microsoft gå i pension OneCare och ta in det nya Security Essentials-utbytet. Nu om vi bara kunde få dem att göra det med IE6.