Home Studio Series Del 6: Lägga till Snare och High Hat

Förra veckan lärde vi oss att programmera ett enkelt 4/4 sparkmönster. Förhoppningsvis har du kunnat göra det och hitta några snygga variationer, eller till och med programmera lite mer till din smak. Idag ska vi lägga snaren och de höga hattarna. Kick, snare och höga hattar utgör den viktigaste delen av dina trummönster. Det finns andra delar (toms, cymbals, etc.) men dessa är väsentliga för nästan varje musikstycke där ute. Vet att musiken jag gör är normalt lite mer elektronisk eller dansorienterad (ibland rock eller industriell metall) men du kan använda vad du lär dig att göra vad du vill göra när du vet grunderna.

Home Studio Series: Lägg till Snare Drum och High Hat

Snaren

Jag gillar att lägga till ett andra spår för snaren. Detta gör att jag kan bearbeta den separat från sparktrumman. En spark och en snare är två mycket olika ljud, så de bör behandlas annorlunda när det gäller effekter. Ändå är effekter effekter vi kommer att komma ner på vägen. Just nu handlar det om att lägga ner ett bra mönster.

Vi har byggt ett av de enklaste mönstren som kan tänkas. Det är en grundläggande takt med en 4/4 spark och en snare på varje andra kick hit. Det låter bara som en grundläggande kick, snare, spark, snare beat.

Nedan ser du mönstret:

Precis som med din sparktrumma, vill du lägga till lite variation på snare mönstret. Detta kan innebära att du lägger en dubbel-träff på snaren varje två eller fyra barer.

Vanligtvis kopierar jag det ursprungliga snare mönstret till de kommande tre staplarna och slår på min DAW. Efter det handlar det bara om att ordna snare mönstret lite så jag har något som låter coolt och snyggt.

Det är också häftigt att spela med längden på den snare noten du ringer in. Det kan göra några snare träffar ringa längre, och andra har en snabb, kort träff. Återigen handlar det om att lägga till subtila variationer i hela.

På noten av variation är det värt att spela med hastighetsinställningar. Gör några av dessa snars hit hårdare. Du vill inte överdriva detta, annars börjar det låta udda. Bara mindre variationer som är märkbara nog att andas mer liv i dina trummor är bra.

Nu har vi fyra barer med spark och snare:

Det är inte ett fantastiskt mönster, men vi skriver inte en hit så här, vi lär bara hur vi programmerar trummor.

Höga hattar

Nu är det dags för dina höga hattar. Du har öppna och stängda hattar. Öppna hattar ringer ut och stängda hattar är korta och snabba.

Jag är vanligtvis mycket liberalare med mina stängda hattar. De låter ganska coola när du spelar med snabba 16: e sedelmönster och börjar sedan ta bort några här och där. Återigen är det bästa att spela upp mönstret och börja rita i anteckningar tills något låter ganska coolt. Spela med hastigheter och anteckningslängder tills något låter häftigt och rytmiskt, du kommer att bli förvånad över vad de minsta förändringarna i dina mönster kan uppnå, och hur den höga hatten verkligen hjälper till att bära din spark och snare och till och med hjälpa till att knyta dem ihop lite mer genom att eliminera död luft mellan dem.

Jag gillar också att arbeta på mina öppna hattar medan jag stämmer överens med mina stängda hattar. Det viktigaste att komma ihåg här är att du inte vill ha den öppna hatten och stängt hatt spelar samtidigt. Självklart är det upp till dig, men det är omöjligt för en riktig trummis att spela både en öppen och en stängd hatt samtidigt. Om du vill ha något lite mer realistiskt kanske du vill se upp för det. Även om du inte är det kommer det låta konstigt för de flesta öron, för vi vet alla omedvetet att det är fysiskt omöjligt för en hög hatt att vara öppen och stängd samtidigt.

Nedan är ett enkelt höghattmönster för min slutna hatt. Det stannade inte precis så, men det var en bra start:

Här kan du se de fyra mönstren loopade fyra gånger. Det är fyra barer av spark, snare och höga hattar.

Nu har vi ett enkelt mönster, och det består av sparkar, snare och höga hattar. Det är inte en hit pop sång på något sätt, men det kommer att ligga till grund för allt annat du vill göra. Tänk på att hur jag gillar att arbeta är att bygga det här enkla mönstret. Efter att ha komponerat mycket mer av sången och byggt flera delar, gillar jag att gå tillbaka till mina trummor och börja lägga till vad jag kallar fyllningar och extra klockor och visselpipor. Här kan du få dina trummönster att känna sig lite mer levande och komplexa.

Det är det för dina grundläggande trummönster. Nästa gång börjar vi arbeta med våra baslinjer. För nu, bara spela med dina trummor. Börja lära dig hur de fungerar, och det låter coolt. Spela med alla slags mönster. Kombinera dina sparkar och dina snare. Om du vill lägga till andra trummor, gör det också. Det är din musik. Allt jag kan göra är att visa var du ska komma igång.

  • Del 1
  • Del 2
  • Del 3
  • Del 4
  • Del 5