Så här håller du dig organiserad med Google Keep på Android

Den nya tjänsten från sökjätten Google Keep är tillgänglig från Google Play Butik för enheter som kör Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich och högre. Det är en gratis noterbar app för Android och tillgänglig från vilken enhet som helst med en webbläsare och internetanslutning. Här är några saker du enkelt kan göra med det.

Om du inte redan har Google Keep installerat på din smartphone eller surfplatta kan du hämta det här i Google Play Butik. Det installeras precis som alla andra Android-appar, antingen från din dator eller Android-enhet.

Låt oss först se vad det är. Google Keep är inget annat än snyggt, lättanvänt notiserande app som synkroniserar dina anteckningar i molnet. Det är enkelt och kan vara användbart i många situationer.

För att få ut mesta möjliga av Google Keep borde du använda den medföljande widgeten, som du kan lägga på en av dina hemskärmar. Det ger dig direkt tillgång till alla appens funktioner.

En annan viktig sak är att du alltid kan få åtkomst till alla dina anteckningar (så länge du är inloggad på ditt Google-konto), på drive.google.com/keep, i en webbläsare och nämnda anteckningar blir synkroniserade över alla dina enheter.

Röstanteckningar

Det finns några möjliga användningsscenarier. Appen är perfekt för ögonblick när du får en idé och du vill inte glömma den. Och för att uppnå det kan du göra en röstanteckning. Du trycker bara på mikrofonikonen i Google Keep eller widgeten för det och noteringen blir inspelad.

Den groovy delen är att den inte bara håller en inspelning; Google Keep kommer också transkribera det du sa (eller försök att transkribera, åtminstone, men jag har märkt det kan vara ganska korrekt).

Som med alla noteringar i Keep kan du dela dem över alla plattformar. Om du använder paletten kan du också ge din anteckning någon av de färger du vill ha * åtta alternativ är tillgängliga).

Inköpslista

Definitivt min favoritfunktion i Google Keep. Genom att klicka på kontrollsymbolen i widgeten eller appen kan du skapa en lista med saker att köpa, problem att lösa eller vad som helst annat du behöver. Du kan givetvis ge den en fin färg (som jag gjorde nedan) och sedan kryssa det du redan har gjort för att få det korsat från listan.

Fördelen här är att den blir synkroniserad över alla enheter, vilket innebär att din signifikanta andra kommer att kunna se på datorn (förutsatt att du använder samma Google-konto) om du har köpt vad du vill utlovas.

Samma som Google Now-kort gör att en anteckning försvinna om den swiped i listan, blir arkiverad.

Pocket ersättning

Jag använder Pocket för att komma ihåg saker jag vill läsa lite senare, men Google Keep är ganska bra för det också, och fungerar exakt på samma sätt. Du hittar bara den i Androids delningsalternativ, och innehållet sparas som en anteckning.

Det här är bara några saker du kan använda Google Keep for. Har du försökt? Vad använder du det för?