RAM-krav för Microsoft Updates för Windows 10

Sedan utgåvan av Windows Vista i slutet av 2006 har minimikraven för Windows-skrivbordsversioner stått stilla. Windows 10 lanserades 2015 kan tekniskt köra på ett system med specifikationer så långt tillbaka som introduktionen av Pentium 3, med undantag. Under det senaste decenniet har Windows lagt till fler krav till sina CPU-instruktioner för säkerhet. Windows 8 inkluderade ytterligare krav som NX, Prefetch, LAHF / SAHF, SSE2 och CompareExchange128. Detta har påverkat Windows 10-kompatibilitet med processorer som släpptes så långt tillbaka som 2009.

Microsoft ökar RAM-krav för Windows 10

Ett maskinvaruelement som har förblev detsamma är RAM, tills nu. Nyligen uppstod en hårdvarukravssektion på Microsofts riktlinjer för MSDN Hardware Components. Merparten av informationen riktar sig specifikt till OEM: s framtida hårdvara för Windows 10. Tidigare var minsta mängd minne som krävdes för att köra Windows 10 1 GB. Du kan fortfarande göra det, men erfarenheten är oönskad för vanlig användning, även för 32-bitars versioner.

Överraskande, Microsofts Windows Server 2016 har ett minimikrav på 512 MB RAM. Till skillnad från desktopversioner kan Windows Server ändras för specifika roller i en organisation som inte kräver resurser för ett stationärt operativsystem, till exempel File and Print Server. Windows 10 utvidgade RAM-gränserna i stationära versioner, och ökade från 512 GB till en hel del 2 TB på premiumutgåvor som Pro och Enterprise.

Med den kommande lanseringen i sommar i nästa stora revision av Windows 10, kallad årsdagen uppdatering, kräver Microsoft hårdvarupartners aktivera standardvärden som TPM 2.0. Trusted Platform Module är ett säkerhetschip som skyddar mot skadlig programvara. Chipet är normalt inbyggt i stationära datorer och bärbara datorer.

Vad betyder detta för din dator?

Befintliga system som kör Windows 10 eller tidigare versioner av Windows påverkas inte av detta beslut. Användare som köper nya enheter senare i år påverkas inte heller av de nya ändringarna. De flesta budget-datorer och bärbara datorer kommer oftast med minst 6 till 8 GB RAM.

Det är värt att notera att det finns andra ändringar för Windows 10 Mobile också. Dessa förändringar handlar huvudsakligen om skärmstorlek. Du kan se hela listan över ändringar för Windows PC och Mobile på den här MSDN-sidan.