Google Uppdateringar: Fler Picasa Album och Bättre Transit Maps

Tidigare denna vecka släppte Google två intressanta uppdateringar. Den första var en uppgradering för Picasa webbalbum och den andra var för Google Maps. Här är nedbrytningen.

Picasa Album växer med 9000

För vissa användare var bara 1000 webbalbum inte tillräckligt för att organisera sina bilder. På grund av detta har Google ökat gränsen till en hel del 10 000 album . Du tänker noga, " Allvarligt? Hur många olika uppsättningar bilder kan man verkligen lagra på Picasa? "Tja innan vi hoppas att det finns tusentals Picasa-användare som tar en extra mängd bilder finns det en annan möjlig anledning.

Med introduktionen av Google kom Buzz en funktion att inkludera i Picasa webbalbums foton - statusuppdateringar. Den enda nackdelen med detta var att varje gång du tar med en bild i ett Buzz-inlägg skapar Picasa automatiskt ett nytt webbalbum för varje separat inlägg. (Sekretess är den främsta orsaken till detta.) Oavsett anledning kunde Google inte bara sätt alla Buzz-bilder i ett album, så det är en uppenbar slutsats? Dessutom kan någon ivrig fotograf som använder Picasa och Google Buzz för att dela foton enkelt överträffa 1000-gränsgränsen så att 10 000 borde vara en bra bump för dem.

Tio gånger fler album [via theGoogleOS.com ]

Google Transit Maps gjorde det enklare att läsa

Tidigare efter den senaste uppdateringen hade Google Transit Maps några allvarliga brister. För en sak täcks många av stadens och gatans namn av transiteringsvägarna, vilket gör det nästan omöjligt att berätta var exakt du letade. Ett annat problem var att transportvägarna var för djärva och det gjorde det ännu svårare att se exakt var du letade.

Med den senaste uppgraderingen är Google Transit Maps nu mer exakta, med ord som inte överlappar varandra och allt har ett övergripande renare utseende. Kolla in det på http://www.google.com/maps/. Men inte alla städer har transitkartor för dem än.

Innan du pratar om det, klicka här (http://maps.google.com/transit/) se till att Google Maps transitering stöder den stad du letar efter. Om området stöds kan du se ett alternativ för Transit på rullgardinsmenyn Fler .

En ny titt på Google Transit Maps [via theGoogleOS.com ]