Google fastställer sekretessrätten över Google Buzz med ... Du!

Goda nyheter, alla *! Kom ihåg tillbaka i februari 2010, då den orwelliska Internet-sökningen / molndatorn / reklamteknikjätten automatiskt loggade in för sin nybildade sociala medieplattform, Google Buzz? Och kom ihåg hur galen vi var när Google automatiskt lade till alla som du någonsin har mailat med någon frekvens till din kontaktlista, så att du avslöjar dina sordid Gmail-korrespondenser till alla som känner dig eller har någonsin vidarebefordrat dig en varning om överhettat vatten i mikrovågsugnen ? Tja, det visar sig att vi stämde dem och det visar sig att vi vann! Ungefär. Google skickade ut ett mail igår och meddelade alla Gmail-användare att de skulle lösa klagomål som väckts mot dem. Om du har det e-postmeddelandet, har du förmodligen några frågor. Här är svaren:

Fråga: Varma hund! Hur mycket pengar får vi?

A: Ingen. Inte en cent. El Zilcho. Vänta, kör du en "organisation som är inriktad på Internet-sekretesspolicy eller integritetsutbildning?"

Q: ... uhh, ingenting?

A: Ja, då får du ingenting. Ursäkta, kille.

Fråga: Vad ?! Vem ska då betala advokaterna?

A: Google har den där. De sätter $ 8, 5 miljoner i en gemensam fond som kommer att betala för domstolskostnader och juridiska avgifter. Resten kommer att gå mot ovannämnda sekretessutbildningsorganisationer.

F: Svag. Varför var vi så arg på Google igen?

Svar: Eftersom Google förutvalda dina "följare" och visade alla dina anhängare till hela världen, kunde de ha blåst vår omslag som filanderare, spioner eller journalister. Eller som SFGate, säg det, Google Buzz kan "hjälpa stalkers, äventyra journalistkällor eller ange saker ..."

Fråga: Argh! Jag är så ångad! Är Google Buzz fortfarande sånn?

A: Nej. Vi klagade faktiskt så högt i början att de gick tillbaka, sa att de var ledsna, och fixade "auto-following" saken bara fyra dagar efter att Buzz lanserades och månader innan rättegången avgjordes. Dessutom stramade de upp sina användaralternativ och gjorde det så att dina Picasa webbalbum och Google Reader-objekt inte delas automatiskt. Enligt klasshandlingarna gjorde allt allt bättre på deras slut.

F: Men skadan är klar! Förtjänar jag inte några pengar?

A: Förmodligen inte. Enligt förlikningen skulle "få, om några, klassmedlemmar drabbas av ersättningsbara faktiska skador" och "en pro rata fördelning av fonden till klassen skulle inte vara genomförbar på grund av klassens storlek." Med andra ord gjorde du antagligen inte tappa ditt jobb, lida allvarlig känslomässig nöd eller få ditt hus bränt av en arg mob på grund av Buzz. Dessutom, om de delar upp $ 8, 5 miljoner upp bland alla Gmail-användare på cirka 176 miljoner månad, skulle du få en halv cent efter avgifter.

Q: Men jag led av ersättningsbara faktiska skador. Jag var en undercover journalist som skrev en historia om att fuska på min man och han fick reda på båda dessa saker, vilket förlorade mig en bokhandel på 5 miljoner dollar!

A: Åh snäpp. Du är en ganska hemsk person, men jag antar att du har en poäng. Tja, här är vad du måste göra: Du måste skicka ett brev till The Garden City Group Inc. säger att du vill bli utesluten från handlingsavgörandet i Google Buzz User Privacy Litigation, nr 5: 10-cv-00672 -JW. Om du inte får den boken senast den 6 december 2010 förlorar du din rätt att stämma Google över den här Google Buzz gaffe.

Fråga: Wow, det låter som mycket besvär. Tja, vad händer om jag vill bli med i klasshandlingen, men jag tycker inte om något om det?

A: Då kan du lämna in en invändning som berättar domstolen varför det inte borde godkänna rättegångsförfarandet. Den dåliga nyheten är att du måste skicka brevet till tre olika platser. Den goda nyheten är att om du anger att ditt brev är ett "avsiktsförklaring", så kan du gå till rättvisa utfrågning den 31 januari 2011 vid den amerikanska tingsrätten för Northern District of California, San Jose Division och avsluta ditt klagomål om hur Buzz förstörde ditt liv och hur förlikningen skulle omförhandlas. Du behöver inte göra det, men du kan bara rösta din invändning skriftligen och lämna den där.

Q: va, du vet vad jag slutade bry sig om halvvägs genom denna kontrovers. Jag vill hellre bara göra ingenting. Är det okej?

A: Ja det är det. Om du inte gör någonting, så kommer de flesta Gmail-användare sannolikt att bli med i klasshandlingarna. Du får vad som helst fördelar kommer från det (det vill säga ingen ) och du kommer att vara spärrad från att stämma Google över detta i framtiden. Det betyder att om någon tar en annan klasshandling mot Google med en juicier bosättning, kommer du inte att kunna komma in på den. Sannolikheten för att detta händer är dock smal.

Så det är i grund och botten allt du behöver veta om Google Buzz-class action settlement. Om du bestämmer dig för att vidta åtgärder, lycka till, och du vill definitivt kolla på www.buzzclassaction.com.

* Jag antar att om du läser det här inlägget är du en Gmail-användare. Om inte, bjuder jag hjärtligt in dig att gå med i det 21: a århundradet (våra bilar driver sig och vi har bacon-smaksatt salt).