Google Play Butik Kommer till Chromebooks, men inte alla av dem

Google tillkännagav på sin årliga Google I / O 2016-konferens att Google Play-butiken kommer att se ut på företagets Chrome OS. Det betyder att Chromebook-ägare får chansen att ladda ner sina favorit Android-appar på sina enheter och köra dem på en större skärm om det är en app som Skype eller ett spel.

Företaget sa i ett blogginlägg,

Vi tar med Google Play (den populäraste appbutiken i världen) till Chromebooks. Det betyder att du kan hämta och använda Android-appar, så att du kan ringa ett Skype-samtal, arbeta med Office-filer och vara produktiv offline - eller ta en paus med spel som Minecraft, Hearthstone eller Clash of Clans. Samma appar som körs på telefoner och surfplattor kan nu köras på Chromebooks utan att äventyra deras hastighet, enkelhet eller säkerhet.

Från och med nästa månad kommer Google Play Butik att rulla ut på ASUS Chromebook Flip, Acer Chromebook R 11 och den senaste Chromebook Pixel. Det är värt att nämna här att inte varje enskild Chromebook ute i naturen kommer att kunna köra Play Store. Om du är intresserad avslöjade sökmotorns jätte också den fullständiga listan över Chromebooks, som kommer att få Play Store senare i år - listan innehåller en majoritet av Chromebooks released.

Företaget nämnde också att det arbetar med maskinvarupartnerna att introducera mer intressanta enheter, som är uttryckligt utformade för Play Store. Vi uppdaterar dig så snart vi får höra någon annan information om de nya Chromebook-enheterna, så håll dig uppdaterad.