Google Play Music gör det enklare än någonsin att ladda upp ditt musik

När Google Music kom först måste du ladda ner programhanteringsprogrammet Music Manager för att ladda upp egna låtar till tjänsten. Nu har företaget gjort processen ännu enklare. Det fungerade bra, särskilt när Google startade sin Scan and Match-tjänst.

Men nu finns det ett enklare sätt, och du måste hitta den i Google Labs och, naturligtvis, Chrome-webbläsare. Det har inte rullats ut till alla än.

Google Play Musik för Chrome

Först öppnar du din Chrome-webbläsare och öppnar Google Play Musik. Klicka sedan på kugghjulsikonen i övre högra hörnet. Välj sedan Labs.

Labs-skärmen öppnas och överst bör du se alternativet för att aktivera Google Play Musik för Chrome. Förresten, medan du är där, se till att kolla in de andra tillgängliga labbfunktionerna som du kan testa.

Efter att ha aktiverat Google Play Musik för Chrome, kom ihåg att klicka på Spara ändringar.

När det är klart, gå tillbaka till ditt bibliotek och högst uppe på höger sida, välj knappen orange Lägg till musik.

Då börjar en enkel guide installera dig genom att lägga till förlängningen till Chrome.

Du kommer att få en kul vinyl rekord spinning medan du väntar.

Därefter får du möjlighet att lägga till musik från befintliga musikmappar som du lägger till egna och till och med anslutna enheter. Vad är coolt här är att du kan ladda upp din musik från en extern enhet. Jag håller den mesta av min musik på min Windows Home Server - så det blir där jag går. Och eftersom jag gör det på så sätt får jag fler platser att lägga till musik från.

Det är allt det finns! Du kan verkligen enkelt lägga till mycket musik på det här sättet och det är mycket lättare.

Google säger att den här funktionen snart kommer att finnas tillgänglig i en uppdaterad version av Chrome. Men för nu, varför inte dra nytta av det nu? Det är fortfarande i "Labs" vilket betyder att det inte är perfekt ännu och du förväntar dig några buggar. Men annars ... ha kul!