Google Mobile lägger till nödsituationsresultat för klick för att ringa

Vet du vilka experter som ska ringa i alla möjliga nödsituationer? Du kanske, men chansen är att du inte har sina telefonnummer memorerade eller lagrade i dina kontakter. I USA finns 911 akutmottagning, men för vissa problem kan det vara bättre att gå direkt till nödlinjen för en viss organisation. Det varför i november lade Google nödnummer till toppen av vissa sökresultat, och nu har de gjort dessa nummer bara 1-tap för att ringa på mobila webbläsare.

Det är vettigt eftersom majoriteten av mobila webbläsare garanteras vara telefoner, varför gör det inte så mycket lättare att få den hjälp som människor behöver? Den här funktionen fungerar globalt, den använder din landsspecifika Google-domän för att bestämma vilka nummer som är bäst att ringa. Det kommer också automatiskt att översätta din specifika nödsökning och ge dig resultat i det lokala språket och numret. Nu om du har en nödsituation kan du snabbt Google den lämpliga hjälp och vara i telefon med en expert på några sekunder.

Det enda problemet jag ser upp med denna tjänst är att det finns personer som använder Google-domäner från ett främmande land för språkändamål. Om du använder ett främmande lands Google, kommer dina nödnummerresultat inte att vara dina lokala nummer som du ska ringa.