Google lanserar Gboard Virtual Keyboard för iOS

Apple introducerade tredjeparts support för tangentbord i IOS version 8 2014. Och idag har vi en bra mängd att välja. Vi tittade tidigare på Word Flow-tangentbordet från Microsoft. Word Flow fokuserar på ergonomin att använda ett mjukt tangentbord på en stor enhet. Idag släppte Google sitt iOS-tangentbord kallat Gboard. Det ger sin kraftfulla sökmotor till hands.

Konfigurera och använda Gboard för iOS

Gboard är en gratis nedladdning för iOS från App Store. Det kräver iOS 9 eller högre och fungerar på iPhone, iPad och iPod Touch. Innan du kan använda Gboard måste du aktivera det som standardtangentbord. Att vara ny på virtuella tangentbord på iOS var lite förvirrad om hur man byter från Word Flow och ställer sedan in Gboard som standard. Appen ger en snabb handledning hur man gör det, men trots att Gboard var placerad överst på listan med installerat tangentbord i iOS-tangentbordsinställningar, förblev Word Flow standard, även efter att omstart av iPhone.

Jag slutade med att ta bort Word Flow och Gboard visade sig slutligen som min standard. Gboard ser mycket ut som iOS-tangentbordet, med ett undantag, en framträdande "G" -symbol högst upp. Genom att knacka på visas de föreslagna sökfrågorna för restauranger i närheten, väderinformation och dina tidigare sökningar. Den inbyggda sökfunktionen ger tillgång till information om ämnen som du kanske vill tweeta. Användare kan också använda Google Images eller hitta relevanta gifs och emojis för att lätta upp en tweet eller post.

Glidningstyp, som låter dig dra ditt finger över bokstäverna på tangentbordet för att skriva snabbare, är inte en ny funktion på mobiltangentbord, men det är trevligt att ha, särskilt om du kommer från Android.

Gboard-appen kan användas för att konfigurera tangentbordsinställningar, t.ex. prediktiv sökning, tillåta åtkomst till kontakter, plats och sökhistorik.

Annat än kraften i Googles kraftfulla sökmotor, finns det några måste-ha funktioner? Nej, men det är ett av många val som är bättre än standard som ingår i iOS. Till skillnad från Word Flow är Gboard dock mindre om användarupplevelse och mer om företagets sökmotor. Word-flöden bågtangentbord, vilket gör det lättare att skriva på större iPhone-enheter eller dess stiliserade tangentbordsmöjligheter är obefintliga. Det är en version 1 app, och jag är säker på att Google fortsätter att förfina och göra det ännu bättre. De viktigaste funktionerna finns dock. Den har ett gestbaserat tangentbord, en kraftfull sökmotor, emoji och gifs.

Kolla in Googles promo-video nedan för att se den i åtgärd.

">