Delningsalternativ för Google Dokumentuppdateringar

Även efter lanseringen av den konkurrerande Live Office visar Google Docs-teamet ännu en gång att de är konungen att dela. Tidigare tog vi en titt på hur du delar Google Docs med en länk och även om länkfunktionen fortfarande är tillgänglig, gjorde Google nyligen några bra förbättringar när du delade dokument. Låt oss ta en titt!

Eftersom jag är en Google Docs-användare med lång tid, har jag alltid funnit att Google har gjort ett bra inom delningen. Med den senaste versionen har Google gått ett steg längre och gör Share-knappen ännu mer strömlinjeformad och intuitiv än tidigare. Tidigare i Google Dokument när du klickade Dela det visade en meny med fyra olika alternativ på den. Docs-teamet skrapar bort fettet och förlorar drop-menyn helt och hållet med några lektioner som det visas från Google Picasa Web Albums-teamet.

Med uppdateringen, när du klickarDela- knappen öppnas ett delnings popup-fönster. Fönstret visar tre delningsalternativ.

  • Offentlig på webben
    • Den offentliga inställningen är det nya barnet på kvarteret här. Det är nästan detsamma som alternativet "någon med länk", förutom att dokument som är inställda på allmänheten är indexerade av Google Sök och visas i sökresultat.
  • Någon som har länken
    • Jag demonstrerade hur man använder en länk för att dela ett dokument i en tidigare artikel. Nyheterna här är att Google lägger till en ny funktion som låter dig återställa din länk. När en länk har återställts blir den gamla länken ogiltig, så du kan använda länkåterställningen för att bättre styra vem som tittar på dina dokument.
  • Privat
    • Endast personer med Google-konton kan visa privata dokument. Förutom att ha ett Google-konto måste du också bevilja enskilda användare och grupper tillåtelse för att visa eller redigera dokumentet.

Om du använder Google Apps, skickas dokument som standard bara i din organisation. Därför skulle en offentlig inställning verkligen innebära att bara alla i din Google Apps-domän skulle ha åtkomst. Din administratör kan ändra den här inställningen och låta dig dela utanför din Google Apps-domän, men det är osannolikt att de flesta vill.

Användar du Google Dokument för att dela saker på nätet? Skulle älska att höra om några av de kreativa saker som människor gör med Google Docs och onlinedelning!