Google städar upp gamla videoklipp och Blogger-konton

Ut med det gamla och in med det nya. Det är dags för vårrengöring hos Google och de rensar ut några av de äldre tjänsterna för att förenkla saker. Gamla oanvända Blogger-konton finns på hämtningsblocket, liksom Google Video-tjänsten som redan har upphört med att tillåta uppladdningar över 2 år sedan.

Legacy Blogger-konton blir axlade

Det här gäller endast Blogger-konton som gjordes före 2006, och de sa konton som inte har inloggat sedan 2007. Det beror på att de 2006 ändrade Blogger-konton för att bli fullblåsta Google-konton och 2007 gjorde de en integration Process för att äldre konton ska konverteras vid inloggning. Så om du har ett gammalt bloggerkonto som du inte har använt på ett tag kanske du vill logga in och uppdatera det. 25 juni är den sista dagen för att uppgradera ditt Blogger-konto till ett helt Google-konto eller förlora ditt innehåll permanent.

Google Video-konton stängs av och videon raderas

Om du har ett Google Video-konto, är den tjänst som lanseras av Google när de fortfarande försökte konkurrera med YouTube, nu är det dags att ladda ner och säkerhetskopiera dina videoklipp eller förlora dem för alltid. Den 29 april tas Google Video-tjänsten ner och den 12 maj är den sista dagen för att ladda ner dina videoklipp innan Google avslutar dem.

Jag har nyligen fått följande e-post från Google om ändringar i deras videotjänst:

Kära Google Video User,

Senare denna månad kommer inte värddatornas innehåll på Google Video att vara tillgängligt för uppspelning. Google Video slutade ta uppladdningar i maj 2009 och nu tar vi bort det återstående värdinnehållet. Vi har alltid hävdat att styrkan i Google Video är dess förmåga att låta folk söka efter videor från hela webben, oavsett var de är värd. Och detta drag gör det möjligt för oss att fokusera på att utveckla denna teknik ytterligare till fördel för sökare över hela världen.

Den 29 april 2011 kommer videoklipp som har laddats upp till Google Video inte längre att användas för uppspelning. Vi har lagt till en nedladdningsknapp på videons statussidan, så du kan ladda ner allt videoinnehåll som du vill spara. Om du inte vill hämta ditt innehåll behöver du inte göra någonting. (Hämtningsfunktionen kommer att inaktiveras efter 13 maj 2011.)

Vi uppmuntrar dig att flytta till ditt innehåll till YouTube om du inte redan har gjort det. YouTube erbjuder många alternativ till videohotell, inklusive möjligheten att dela dina videoklipp privat eller på ett onoterat sätt. För att lära dig mer gå hit.

Så här laddar du ner dina videoklipp:

  1. Gå till sidan Videoen Video Status.
  2. Om du vill hämta en video till din dator klickar du på länken Hämta video som finns på höger sida av vart och ett av dina videoklipp i kolumnen Åtgärder .

När en video har laddats ner visas "Redan nedladdad" bredvid länken Ladda ner video.

Om du har många videoklipp på Google Video kan du behöva använda sökkontrollerna längst ned till höger på sidan för att komma åt dem alla.

Observera: Detta nedladdningsalternativ kommer att vara tillgängligt till och med 13 maj 2011.

Tack för att du är en Google Video-användare.

Vänliga hälsningar,

Google Video Team

Så det är det. Google Video är en sak i det förflutna, men jag är säker på att vi alla såg det här när de köpte YouTube. Faktum är att jag är förvånad Google har väntat så länge att stänga av sin videotjänst.