Hur gör Gmail-visning endast oläst e-post

Om du får dussintals e-postmeddelanden varje dag kanske du inte har tid att skumma genom varje enskild. Sannolikt kommer du att sortera ut de viktigaste och läsa dem först, särskilt nu när Google har den nya Prioriterad Inkorgen-funktionen. Innan du vet det kommer helgen med och du har en inkorg staplad full av olästa e-postmeddelanden, men du känner inte för att gå igenom besväret att spåra dem alla. Med detta grooviga trick behöver du inte!

Med 280 + olästa e-postmeddelanden som är utspridda och blandade med de som du redan har läst kan det spara mycket tid att automatiskt sortera dem. För att inte nämna att några av de olästa e-postmeddelandena är arkiverade av filter medan andra är fyllda bort under egen etikett. Lyckligt för oss, Gmail har en hemlig etikett som kommer att föra alla dessa till en ruta.

Steg 1 - Den hemliga "olästa" etiketten

I sökrutan Typ :

 etikett: oläst 

Klicka sedan på Sök efter e-post.

Alla dina olästa e-postobjekt ska nu visas nedan, även de som inte finns i din inkorg. Jag filtrerar till exempel mina Twitter-meddelanden för att gå direkt till arkivet, men eftersom de är olästa har de ändå dragit upp sig med sökningen.

Steg 2 - Få specifika

Du kan lägga till en extra etikett till din sökning och smala saker till bara din inkorg eller någon annan ytterligare etikett som finns i din Gmail. För att göra detta lägg bara till en annan etikett: etikettnamn efter din ursprungliga etikett: oläst. Gmail visar nu bara de olästa e-postmeddelandena från den valda etiketten.

Steg 3 - Valfritt: Lägg till en snabb länk

Snabblänkar är som mini-bokmärken inuti Gmail som du kan använda för att snabbt upprepa åtgärder eller hitta dina favorit e-postmeddelanden.

Först besök Gmail Labs och aktivera snabblänkar.

Upprepa nu de två första stegen så att din brevlåda bara visar oläst mail. Nu i vänstra rutan under chatt ser du Snabblänkar . Klicka på Lägg till snabb länk och namnge den olästa posten, eller något som är lämpligt i enlighet med de här raderna.

Gjort!

Nu kan alla olästa e-postmeddelanden enkelt sorteras och markeras som läst, raderas eller arkiveras som du anser vara nödvändiga. Jag hoppas att du njöt av det här snygga tipset.