Facebook aktiverar automatiskt ljud för nyhetsflöden. Så här håller du dem tysta

Idag meddelade Facebook att det rullar ut ett nytt sätt att titta på videoklipp. Och med det spelas automatiskt videor med ljud när du bläddrar förbi en i ditt nyhetsflöde. Tidigare skulle du behöva knacka på en video för att höra ljud från den.

Eftersom människor tittar på mer video på telefoner, har de kommit att förvänta sig ljud när volymen på deras enhet är påslagen. Efter att ha testat ljudet i News Feed och hört positiv feedback, tar vi långsamt det till fler personer. Med den här uppdateringen dämpas ljudet in och ut när du bläddrar igenom videor i nyhetsflödet, vilket ger de här videon till liv.

Ingenting är mer irriterande än en video som automatiskt spelas med ljudet som blåses ut ur telefonen medan det är offentligt. Särskilt om de videoklippen kommer från ditt Facebook-flöde - kan det leda till några pinsamma situationer.

Håll Facebook Video Quiet

Det enklaste sättet att undvika ljud från videoklipp är att ställa in telefonen för tyst. Facebook säger, "Om telefonen är inställd på tyst, spelar inte videor med ljud."

Medan det är bra och bra, ibland vill du inte ställa telefonen för tyst och du behöver inte fumla med din telefon hela dagen för att undvika irritationen. Lyckligtvis kan du stänga av funktionen. Så här gör du det för Android och iOS

  • För Android peka på "Hamburger-menyn" som ligger längst upp till höger på skärmen och bläddra helt ner till App Settings under Hjälp och Inställning. Om den här nya auto-ljudfunktionen har rullat ut till dig, stäng sedan av videoklipp i nyhetsmatningsstart med ljud .
  • För iOS gå till Inställningar> Kontoinställningar> Ljud och stäng av videor i nyhetsflödet Starta med ljud .

Facebook hävdar att det testade den här funktionen och fick "positiv feedback" från sin testgrupp och har bestämt sig för att sakta ta med det till alla. Tack, Facebook ☹

Jag har inte fått uppdateringen på någon av mina enheter än, men när den kommer kan du vara säker på att jag stänger av den.

Ser du fram emot att få den här nya funktionen, eller har du det redan? Kommer du att stänga av det? Dela dina tankar i kommentarfältet nedan.