Glitch Game Review och Sneak Peek Skärmdump Tour

Glitch är det mycket efterlängtade online-spelet från TinySpeck.com, skapare av den berömda fotodelningsplatsen Flickr. Under den här helgen var det fortfarande ett alfa-test för utvalda inbjudna gäster. En i vårt lag hade turen att få tillgång till en eftertraktad plats för inbjudan, och vi njöt av spelet så mycket vi tänkte att det var värt en snuskig recension. Så, om du dör för att se vad det här spelet handlar om, titta inte längre - åtminstone tills de uppdaterar det igen.

">

Med det sagt, ta denna skärmdumpstur med saltkorn. Glitch är fortfarande i Alpha-utveckling och de har en lång väg framför dem innan de släpps ut till allmänheten. Mycket av spelet kan förändras, men vi tänker att det bara kommer att bli bättre härifrån.

Början

Du börjar bara vara född, från en hjärna av idéer! Konceptet påminner mig mycket om Little Big Planet, karaktären liknar på samma sätt en säckduk. Det är, din karaktär är i grunden en idé som uppfattades av jättarna som är ansvariga för att tänka upp hela universet i Glitch.

En magisk sten visas, den här lilla killen kommer att vara din följeslagare under hela din spelning. Han är hjälpsam, och han kommer att berätta för dig vad som går ner.

Efter proletan tar berget dig på en kort handledning för att lära dig de grundläggande färdigheter som du behöver komma runt i Glitchs värld.

Efter att ha avslutat tutorialen du dyker upp högerklump i mitten av världen. Du är omgiven av spelare och objekt och världen blir genast en jätte sandlåda för dig. Jag kunde fortsätta på härifrån, men hellre än att göra det här en tråkig guide, låt oss titta på några av de funktioner som spelet innehåller.

Leveling Up

Liksom de flesta onlinespel har Glitch ett nivelleringssystem baserat på XP eller erfarenhetspoäng. Erfarenhet är uppnådd genom att fullborda uppdrag, hitta quoins, skörda varor och övergripande bara interagera med världen runt dig.

Trädgårdsskötsel, se upp Farmville!

Om du äger ett hus kan du börja din egen trädgård. Trädgårdsarbete fungerar mycket som Farmville, Farm Story, iFarm och andra beroendeframkallande spel som folk brukar använda på Facebook. Visste du att 60 miljoner människor spelar Farmville? Jag förlorade nästan hoppet i mänskligheten när jag hörde det ... Hur som helst, för människor som gillar sådana spel, har Glitch täckt dig. För människor som inte tycker om det, oroa dig inte - det är inte en integrerad del av spelet och det tar inte mycket tid ändå.

uppdrag

Vilken typ av onlinespel skulle Glitch vara utan uppdrag? Inte bra! Så, Glitch innehåller uppdrag som du automatiskt får när du nivåer upp olika färdigheter. Du kommer också att få uppdrag som du laddar upp din karaktär. Några av uppdrag är ganska roliga, en av mina favoriter " The Great Guzzler Challenge " uppmanar dig att hitta och sedan dricka, ett dussin öl. Det lägger till kommentaren " Shotgunning är valfritt ."

När du fullbordar uppdraget får du en belöning! Häftig! Belöningspaket kan variera kraftigt, men består nästan alltid av energi, humör, XP, vinbär och enstaka produkt.

Crafting ... fel, jag menar matlagning

Jag hoppas att du är hungrig, Glitch har ett stort utbud av mat för din karaktär att äta och laga mat. I själva verket är matlagning en viktig del av spelet! Din karaktär kräver ständigt ny energi och det särskilda sättet att få det genom att fylla ditt ansikte med goda mellanmål och drycker.

Mini-Quests & Adventures

Ibland kan din magiska rockkompis erbjuda dig en mini-quest. Detta innebär att teleporteras till en isolerad instans utanför den normala spelvärlden. Här måste du slutföra en uppgift, ibland är de verkligen absurda, men de är alltid underhållande.

Nedan är en skärmdump av mig att utforska Rainbow Run, en galen plats där din uppgift är att samla 30 quoins innan timern löper ut. Det påminde mig lite av Charlie Unicorn men det är nog bara jag.

Ibland kan du hitta en guldbiljett, så öppnas ett mini-spel som du kan spela för att vinna speciella priser. Mini-spel är fortfarande lite buggy vid denna tidpunkt i utveckling.

Quoins & Currants - Spelets valuta

Du undrade förmodligen hela tiden: " Vad är quoins och currants ", så här kommer jag att förklara. Quoins är små föremål som rör sig på propellrar i hela spelet, de har alla slags saker som du behöver från XP till Energi eller Mood. Din karaktär är begränsad till att samla ett visst antal Quoins per dag.

Currants å andra sidan är valutan spelet, i andra spel kallas det guld, pengar, dollar osv ...

Gruv- och skördartiklar

I Glitch behöver du grejer, och det enda sättet att få det är att gå ut och skörda det! Det finns många olika sätt att skörda objekt; i själva verket finns det för många för att verkligen täcka dem alla! En av mina favoriter måste dock vara bergbrytningsstenar.

När du ser ett träd kan du bevattna och ta hand om det. I gengäld kommer trädet att ge frukt eller någon annan produkt för att skörda.

Ibland hittar du bara saker som ligger runt på marken. Den som hittar den får den!

Spelarhus

När du tycker om att slå sig ner, eller om du bara behöver en plats för att lagra din skräp, är det här spelarhuset är till nytta. Du kan köpa ett hus till en fast pris, priset varierar beroende på storlek. Från det vi såg var det inte så många hus som finns på de populära platserna, men de utvecklar fortfarande lösningar för det.

Det finns många hus att välja mellan, här är ett skott med alla typer av hus med det yttre skottet bredvid det inre skottet.

Inuti huset får du skåp och fodral för att hålla dina troféer och skräp.

Gemenskapens sociala aspekter

Du kan spela spelets solo, eller du kan delta i det aktiva samhället. Varje annan "Street" i spelet kan uppgraderas och det krävs allt för att alla ska få det där. Du kan också interagera med andra personer via skärmchatt eller handla med dem genom att klicka på deras karaktär.

Anpassa dig själv

Den här delen är fortfarande under utveckling, men redan har de ett stort sortiment av anpassningar du kan göra till din karaktär för att ge honom ett unikt utseende.

Ja, du kan dö ... från svält!

Överst på skärmen har du din nivå, XP, Energi och Mood mätare. Om din energi eller humör faller till noll så kommer karaktären att kölla över. Det är därför det är väldigt viktigt att du alltid har mat med dig. Det kände lite "Sim" ish ... men är ganska enkelt och dominerar inte spelet.

Om du dör, är det inte för stort av en affär. Du skickas till en plats som heter "Purgatory" där du måste slutföra en viss menial uppgift att bli återupptagen till livet. Sammantaget är döende inte en mycket vanlig förekomst, och det bör inte ta mer än 30 sekunder för att ångra det. Den enda konsekvensen är att din karaktär kommer att ha mycket låg energi och humör vid återupplivning - du måste hitta lite mat snabbt!

Sälja ditt lopp och tjäna pengar

I Glitch, driver vinbär ekonomin. Om du behöver verktyg behöver du currants för att köpa dem. Du kan tjäna pengar genom att sälja varor till NPC: er, slutföra uppdrag eller handla med andra spelare. Vissa objekt är värda betydligt mer än andra saker, men pengar borde inte vara ett problem för dig så länge du fyller upp uppdrag.

Dessutom om du vill sälja varor kan du lägga dem till auktion. Glitch auktionssystemet är fortfarande mycket nytt och ingen vet verkligen om det, men det är där och förhoppningsvis kommer de att utvecklas till något användbart.

Komma från här till där

Glitch-världen är stor, och vid officiell release kommer den att ständigt expandera. För att förhindra att du går vilse, har Tiny Speck inkluderat ett inbyggt kartsystem för att navigera i de stora kontinenterna.

Att resa mellan områden använder du skyltar som finns i varje ände av varje gata. Klicka bara på namnet på gatan du vill gå till och bam; omedelbart teleporteras.

Om promenader inte är din stil utvecklar de ett teleportationssystem. Du kan lägga till teleportering till din karaktärs arsenal genom att lära sig skickligheten för den.

Skicklighet System & Träd

Kompetensinlärningssystemet i Glitch är enkelt, bara välj den skicklighet du vill lära dig och spelet kommer automatiskt lära dig det för dig. Varje färdighet tar olika mängder tid att lära sig, men det lär dig även när du är offline. Självträdet ser mycket ut som ett periodiskt bord och passar perfekt med spelets natur.

Det finns ett stort antal färdigheter du kan lära dig i Glitch! Varje färdighet är annorlunda men följer ett skicklighets träd som så småningom kommer att krävas för en mer avancerad färdighet. Tiny Speck var smart och inkluderade all information du behöver för kompetens på en sida.

Färdigheter har bara en fångst, du måste lära dig en i taget . Tyvärr, ingen dubbeldjup tillåten. Du kan minska hur mycket tid spelet tar för att lära dig färdigheter, men även då tar ingen av dem mer än en timme eller tre.

Användbara artiklar

Vissa saker i spelet ger dig supermakter och andra bonusar. Spenat till exempel kan du hoppa högre än en känguru.

Lansera

Glitch var ursprungligen planerat att lanseras under hösten 2010. Det var självklart att det blev drivit tillbaka. Den 11/22/2010 uppdaterade de framsidan för att säga:

Det är för närvarande under utveckling och kommer att lanseras i början av 2011.

När det gäller testare anses spelet fortfarande i "Alpha-testning". Testerna kommer i brister och brukar inte vara uppe i mer än dagar i taget, så testare måste hålla ögonen och öronen öppna om de vill ha sina händer på den aktuella speltiden.

Om du vill ha en chans att komma tidigt kan du anmäla dig till tidig åtkomst på glitch.com. De kommer att be om din e-postadress och få dig att fylla i en kort undersökning. Observera att det inte finns så många människor i Alpha-Jag säger mindre än 1000 - så mår inte dåligt om du aldrig får en inbjudan.

Slutsats

Sammantaget hade jag mycket roligt att spela Glitch och lära mig om den här groovy nya världen. Jag älskar gränssnittet, grafik, quirky nya spelkoncept och den övergripande känslan av spelet. Det är verkligen som ett friskt luft från andra MMPORGs där du spenderar din tidslipning av hjärnceller i den ändlösa nivån av nivellering. Glitch håller sakerna roliga, ursprungliga och "mysiga" ... men jag är inte säker på hur man förklarar att ...

Skaparna av Glitch är verkligen på något och jag ser fram emot den slutliga versionen, särskilt från den senaste rapporten, planerar TinySpeck att hålla sakerna fria för evigt. Ja, jag gillar det!