Få iPhone 4S på den billiga

Det verkar som att helvete har fryst över: Apple erbjuder rabatter på den nuvarande generationen iPhones innan den nya modellen släpps. Detta händer sällan och det är självklart inte allmänt annonserat.

På affärsnivå är det meningsfullt: Ge endast rabatt när det är absolut nödvändigt och ladda hela priset när det är möjligt.

Om Wall Street Journal-källorna är korrekta ("två personer som är bekanta med saken") har Apple berättat för detaljhandeln att de kan erbjuda rabatter på $ 49 på iPhone 4S och iPhone 4. Men bara för personer som säger att de har sett det såldes billigare någon annanstans.

Så om du planerar att köpa en av de två smarttelefonerna, se till att du hittar ett rabatterat erbjudande online och berätta försäljaren om det.

Det händer dock inte i varje butik. WSJ: s källor citerar deltagande detaljhandelskedjor för att vara Target, Best Buy och Sprint Nextel som de som är inblandade.

Detta kan bara betyda en sak. Precis som när Nokia släckte så många Lumia 900 som möjligt innan den nya versionen av Windows Phone (och de nya modellerna) kom på marknaden, rensar Apple nu lagret för att förbereda sig för iPhone 5 ( eller ny iPhone, eller vad det än kommer kallas ). Då kan du bara vänta tills det lanseras. På den tiden kommer priset på 4S och 4 troligen att sjunka över $ 100 eller mer, som det har med tidigare modeller. Med det sagt kan detta också markera en bra poäng att sälja bort några extra iPhones du lägger på innan lanseringen av nästa gen sänker värdet ytterligare.

Ingen vet verkligen vilka nya funktioner och förbättringar nästa iPhone kommer att medföra, men det var ganska spekulation hittills.