Hur hämtar du offlineinstallatören för Windows Live Essentials 2011

En groovy läsare skrev nyligen i:

"Mrgroove, jag försöker installera Windows Live Essentials 2011 men jag har inte internet på mitt hus. Jag försökte ladda ner den från din länk här och spara den på en skiva så att jag kunde installera den senare, men det startar bara en uppdatering. Hur laddar jag direkt ner den så att jag kan installera den på en dator som inte har internetåtkomst? - JJ "

JJ, utmärkt fråga! När du försöker ladda ner Windows Live Essentials 2011 via de vanliga kanalerna, tillhandahåller Microsoft endast en länk till wl-setup.exe. Den här filen är bara 1 MB i storlek och det är uppenbarligen inte det fulla paketet, det är egentligen bara ett installatör som hämtar sviten för dig. Som JJ sa är problemet att du inte kan installera någonting med wl-setup.exe om inte datorn du arbetar med har en Internetanslutning, och förhoppningsvis en hög hastighet därtill.

För att komma runt detta måste du ladda ner hela installationsprogrammet, vilket inkluderar hela paketet i en installationsfil; Vi kallar det för Offline Installer. Den knepiga delen är att Microsoft inte ger en uppenbar länk till offlineinstallatören, men vi har en här just nu:

Ladda ner Live Essentials 2011 Offline Installer

Från och med nu är offlineinstallatören 209 MB i storlek och distribueras endast officiellt via ovanstående länk.

Precis som med det vanliga installationsprogrammet kan du fortfarande välja vilka program du vill installera, men du behöver inte hämta dem efter att du har valt det.

Det är allt! Nu kan du installera Windows Live Essentials 2011 med filen wlsetup-all.exe och du behöver inte ens Internet för att göra det.