Freeware Friday: Everything by Voidtools

Idag visade Austin dig hur du inaktiverar funktionen Search Indexing i Windows 7 och 8. Om du har en SSD, kommer inaktiveringen det att förbättra drifttiden, eftersom det inte ständigt indexerar data i bakgrunden. Även om du har en vanlig hårddisk, kan deaktivera den förbättra datorns övergripande prestanda.

Som en ersättning för sökfunktionen i Windows, prova allt från Voidtools. Det är ett enkelt, gratis verktyg som är mycket kraftfullt. Det ger bättre sökresultat än den inbyggda Windows-sökningen. Det är också snabbare vid returresultat. Mycket snabbare - nästan omedelbart.

Första gången du söker med Everything, tar det några minuter att indexera din enhet, men efter det är alla efterföljande sökningar blixtsnabbt. Resultaten kommer upp i realtid som du skriver. Det visar filerna för det du letar efter, dess väg, storlek och datum ändrats. Du kan då öppna, kopiera eller ta bort filer från användargränssnittet.

Allt är ett av de verktyg jag använder för att helt avinstallera programvara och ta bort virus och andra skadliga programvaror på datorer som jag reparerar.

Det innehåller några extra alternativ så att du kan tweak det för att bättre passa dina behov, som NTFS-volymerna det söker och volymer att utesluta om du inte behöver dem sökta. Ett försök är att det bara söker efter din lokala hårddisk (er).

Det finns instruktioner om hur du installerar och ETP-servern för att söka på nätverksplatser, men jag har inte haft tur att få det till jobbet än.

Den integrerar också med kontextmenyn. Högerklicka på en katalog du vet har tusentals filer och välj Sök allt. Den lägger automatiskt till sökvägen och du behöver bara ange i sökordet du letar efter.

Jag kan inte säga tillräckligt om Voidtools Everything. Det är ett måste ha verktyg för alla Windows-användare.

Och det är tillgängligt på Ninite så du kan vara säker på att inkludera den på vilken ny Windows-installation du gör. Det finns en bärbar version också, se till att det är en del av din dator reparation thumb drive.