Forever.com: Betala en gång, lagra dina minnen i molnet i över 100 år

Jag var på en artsfestival i Pittsburgh för några veckor sedan och någon gav mig en broschyr för en ny lokal uppstart: FOREVER. Forever.com, rep förklarade, är en tjänst som låter dig säkert lagra dina värdefulla bilder, videor och dokument i molnet ... för alltid. För alltid, som i, din livstid plus 100 år. Och till skillnad från Dropbox eller SugarSync betalar du inte en månadsavgift. Du betalar en gång och dina saker garanteras ett permanent utrymme i molnet. Forever.com erbjuder även en mediaomvandlingstjänst där du mailar i VHS-tejp, foton, hårdvaruhandlingar och andra medier och de laddar upp det på ditt molnkonto.

Just nu är FOREVER för närvarande endast tillgänglig för privat inbjudan. När du går till Forever.com får du bara en ruta för att ansluta din e-postadress. Men om du vill ha scoop på den här tjänsten ska jag berätta. Läs vidare.

ALLMÄNT: Permanent molnlagring för dina minnen

Cloud storage är inte något nytt, inte heller mediakonvertering. Du kan ta en VHS-band till CVS eller Walgreens och få tillbaka den på en DVD för 30 $ ikväll, sätta den på din dator och ladda den sedan till Google Drive eller Dropbox. Men för alltid strävar efter att kombinera dessa två tjänster för att vädja till dem som vill ha en mer hands-off-strategi för att skydda sina foton, videoklipp och dokument.

FOREVER säljpunkter är:

  • Förvaring av permanent moln : Istället för att betala månad till månad för att lagra dina data i molnet, tillåter FOREVER dig att köpa lagring för livet (+100 år) för 100 USD per GB. När jag fick broschyren körde de en kampanj som skulle ge dig 4x lagringsplatsen för samma pris (t.ex. 4 GB för $ 100, 20 GB för $ 500).
  • Mediakonvertering och produktionstjänster : För vissa personer är det svårt att komma igång med molnlagring och digitalisering av foton och videoklipp. FOREVER kan du skicka in en låda med alla dina grejer, och de kommer att skanna, konvertera och organisera det för dig. Du kan även komma in och arbeta med din arkivistiska en-mot-en (om du bor i Pittsburgh-området). Mediekonverteringstjänster kommer till en extra, ospecificerad avgift utöver din permanenta betalning för betalning av moln.
  • Tillgång till webb och mobilapp till dina data : När du har etablerat ditt konto kan du komma åt dina filer via FOREVERs webbplats eller mobilapp.

Pamflet jag fick också specificerade priser för ett permanent medlemskap och en underdomän (båda på $ 100 vardera). Jag är inte säker på om ditt medlemskap kommer med en första lagring på 1 GB, eller om underdomänen är ett krav. Beroende på svaren på dessa frågor tittar du på en investering på minst 300 dollar för att komma igång.

När det gäller säkerhet och integritet lovar FOREVER att inte sälja din information till tredje part eller mina ditt konto för värdefulla metadata. Jag frågade repen där uppgifterna fysiskt lagrades, och de sa att de lagrade det med hjälp av Amazon S3 och Rackspace. Det gör det ungefär lika med SugarSync och Dropbox när det gäller datakryptering.

Vem är alltid för?

Min vän, en tjugo-någonting advokat, pinball entusiast och relativt tekniskt kunnig person, pratade också med en rep på festivalen. Och fem minuter i sin konversation erkände repet att FOREVER inte egentligen är för människor som han. FOREVER kommer inte att vara mycket värdefullt för en person som inte skulle ha några problem att rippa en DVD, skanna några bilder och utforma en solid, redundant backupplan på egen hand. Det tar inte mycket aritmetik att räkna ut att du kan rulla din egen cloud backup service för mycket billigare. Just nu har jag 21 GB gratis Dropbox-lagringsutrymme, en Synology DiskStation DS212j med två hårddiskar på 2 TB i en RAID 1-konfiguration och ett brandsäkert kassaskåp, vilket gör att jag känner mig ganska bekväm med mina 20 000+ musik-, video- och bildfiler.

Baserat på allt detta verkar FOREVER mer riktad mot dem som inte känner sig säkra på att skydda sina digitala filer. Den typ av person som förlorar massor av data varje gång de flyttar lägenheter eller får en ny dator. Och i det avseendet verkar FOREVER erbjuda mycket sinnesfrid. Förutom livslängden +100 års garanti marknadsför FOREVER också deras FOREVER GUARANTEE FUND. Det vill säga att de investerar fortsätter från lagringsköp till en fond som är begränsad till att stödja lagring och administration av dina data och framtida kostnader för "digital migration", eftersom ny teknik kommer online. Det är tänkt att försäkra dig om att verkställande direktören inte kommer att fälla dina pengar, lägga företaget och låt råttorna äta servrarna som lagrar den enda överlevande kopien av dina babyfoton.

Ändå önskar jag att jag visste mer om sin exitstrategi om denna affärsmodell inte tar slut. Lovande att lagra en fil i 100 år är en sak. Lovande att vara ett lösningsmedel, lönsamt företag i 100 år är lite djärvt. Om du anmäler dig till FOREVER, föreslår jag vad som händer om FOREVER inte finns som företag för alltid.

Också, som vi alltid föreslår, behåll dina data säkerhetskopierade på två eller flera platser om katastrofer träffas.

För att komma på väntelistan för en privat inbjudan, besök FOREVER.com

Skulle du anmäla dig till FOREVER? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.