Fem iOS 8 tips och tricks du borde veta

Apple släppte den nya versionen av sitt mobila operativsystem, iOS 8, förra månaden och efter några problem med iOS 8.0.1 släppte företaget 8.0.2 och det verkar ha slätat över. Om du är ny på iOS 8, här är en titt på några nya funktioner och tips du borde vara medveten om.

Hitta appar som Hog Batterisjuice

En ny funktion i iOS 8, som varit tillgänglig för Android-användare i flera år, är möjligheten att övervaka hur mycket batteriström dina appar tar. Om du tror att batteriet på din iPhone eller iPad dränerar för snabbt, gå till Inställningar> Allmänt> Användning> Batterianvändning för att se vilka appar som suger batteriet. Du kan se resultat från de senaste 24 timmarna eller sju dagarna.

Tryck på ID Security Integration with Apps

IPhone 5s kom med en säkerhetsfunktion som heter Touch ID, som låter dig låsa upp din telefon med ditt fingeravtryck. Men nu väljer valda appar att utnyttja funktionen också. Appar som 1Password, LastPass och mer använder Touch ID-integration för att ersätta lösenord och PIN-koder.

Som iOS 8 fortsätter att mogna, förvänta dig att se ännu fler appar börjar använda Touch ID integration. Om du letar efter en lista med appar som stöder den nu, kolla in den här listan på MacRumors.

Meddelandecenter Widgets

I IOS 8 gillar du antingen Notifierings widgets eller inte. Olika appar erbjuder widget och du kan snabbt komma åt data, även från låsskärmen. De är inte aktiverade som standard, men om du vill kolla ut dem svep ner för att få Meddelanden, tryck på Idag högst upp, rulla ner och knacka på Redigera.

Där kan du lägga till eller ta bort alla appar som har widgetstöd. Du får nog en bra lista med appar som stöder Widget-funktionen som redan är installerad på din enhet.

Inaktivera prediktiv text i iOS 8

Vi omfattade hur man stänger av prediktiv text i iOS 8 tidigare, men det är värt att nämna igen. Medan många människor gillar den här funktionen, skulle andra långa iOS-användare hellre ha den extra skärmen fastigheten.

Funktionen Prediktiv text är aktiverad som standard, men du kan stänga av den genom att gå till Inställningar> Allmänt> Tangentbord och vrid Predictive-omkopplaren till Av.

Ändra din sökleverantör till DuckDuckGo

Om du vill använda en kvalitetssökmotor som faktiskt skyddar din integritet kan du ändra den till DuckDuckGo. Det här är första gången Apple har tillåtit Duck Duck Go som ett alternativ, och om du vill ändra det går du till Inställningar> Safari> Sökmotor . Där kan du växla till Bing, Yahoo, Google, och nu har du nyligen lagt till DuckDuckGo som tillval.

Naturligtvis finns det massor av nya funktioner i IOS 8, men eftersom en ny version kommer - IOS 8.1 - förväntas släppas den 20 oktober, trodde vi att vi skulle vänta med att ge dig flera fler tips och tricks i en bra guide, så håll dig stillad.

Det är också värt att notera att det finns en Apple-händelse den här torsdagen den 16 oktober som kommer att introducera nya Apple-enheter och ytterligare utforska Apple Pay, den funktion som låter dig betala för objekt med din telefon eller Apple Watch istället för ett kreditkort.

Vad är dina favorit nya funktioner i iOS 8 hittills? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar!