Fem Groovy QR-kodläsare för Android

QR-koder är överallt - på affischer, förpackningar, tidningar och platser som du inte skulle vilja förvänta dig som bananer. Men hur läser du dem och ser vad de gömmer sig? Här är fem gratis och högkvalitativa QR-kodskanningsprogram för Android-enheter.

Jag har använt två olika koder för testning - en som jag har skrivit ut på ett pappersark, som innehåller mycket data - inklusive ett fullständigt visitkort. Den andra QR-koden inkluderade bara -URL och skannades från min datorskärm.

QR Streckkodsläsare

QR Barcode Scanner är en av de bästa programvaruapparna för att läsa QR-koder. Den innehåller flera funktioner, och gör mer än jag hade förväntat mig.

Det har ett enkelt gränssnitt som ger dig tillgång till alla funktioner som den erbjuder. Du kan skanna streckkoder, inklusive ISBN-nummer för böcker och QR-koder. Den håller en historia av vad du har skannat och kodar data i QR-koder, som du sedan kan dela med dig var du vill.

QR Droid

Jag har använt QR Droid ett tag nu. Det är en grundläggande QR-läsare som gör precis vad jag behöver det att göra. Definitivt inte lika komplicerat som QR Barcode Scanner men det finns tillfällen när du inte vill ha något för komplicerat. Det tillåter också avkodning från webbadresser och manuell inmatning av en kod, såväl som avkodning av en kod från en sparad bild. Det låter dig skapa egna QR-koder också.

En kod på min datorskärm tog lite mer tid att skanna än vad det gjorde med QR Barcode Scanner, men sakerna fungerade bra i slutet. Det faktum att QR Droid inte skulle läsa den första koden gör det inte till en dålig app, men det betyder fortfarande att det kan finnas en punkt där du inte kan räkna med det.

ScanLife Streckkod & QR-läsare

En mer grundläggande app, ScanLife, skannar QR-koder, såväl som streckkoder. Det kan också läsa streckkoder som du matar in manuellt. Gränssnittet är grundläggande, men du kan välja utseendet på ditt scannermål.

När det gällde testning på papper eller från min dataskärm var scanningen av de komplexa koderna snabb. Efter skanning togs jag direkt till Androids PIM-app, med alla nödvändiga fält som redan fyllts, vilket var ett bra tillägg.

RedLaser

RedLaser är mer än bara en QR-kodscanner. Det är mer av en shoppingassistent-app. Det låter dig skanna streckkoder och QR-koder och jämföra produktpriser, skapa listor och mer. Det kan även identifiera en produkt från en bild som tas med din telefon. Det kan också skapa QR-koder, samt hålla en historia över produkter du letat efter och koder du har skannat.

Dess komplexitet kan vara lite avstängning om du letar efter en grundläggande QR-kodläsare. Det skannade komplexa koder direkt och korrekt, på papper och från min datorskärm.

Google Goggles

Du kanske tror att det är konstigt att jag inkluderar Google Goggles för detta. Android-användare har än troligtvis redan den installerad. Det låter dig fotografera objekt och få Google att känna igen dem för dig. Vad du kanske inte vet är att Google Goggles har en QR- och streckkodsläsare.

Så om du inte vill prova en annan app bör du veta att Google Goggles är bara bra för att skanna QR-koder. Det har inte komplexa alternativ, men ibland behöver du inte dem.

Det finns en hel del bra QR-kodläsare för Android där ute. Vad som är ännu bättre är att dessa är gratis, och att du kan välja din favorit baserat på den nivå av komplexitet du vill ha.

Om du har använt någon av dessa QR-kodläsare eller har ett förslag till en som inte är listad här, lämna en kommentar och meddela oss.