Den första Windows Phone 8 kommer från Samsung

Samsung har officiellt meddelat den första Windows Phone 8-smarttelefonen idag på International Electronics Fair (IFA) i Tyskland. Det heter Samsung ATIV S och det är ganska imponerande.

Även om namnet inte exakt rullar ut tungan kommer ATIV S att vara en av många nya Windows Phone OS-produkter från Samsumg, inklusive smarta datorer, tabletter och naturligtvis smartphones. Samsung meddelade formellt flera av dessa enheter vid IFA-mässan i Berlin, inklusive ATIV Smart PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab och ATIV S.

ATIV S är den första smartphone som någonsin kör den senaste iterationen av Windows Phone OS, Windows Phone 8. Den är tunn på 8, 7 mm med en 4, 8 tums HD Super AMOLED-skärm med en upplösning på 1280 x 720. CPU-vis, ATIV S packar en 1, 5 GHz Qualcomm Krait dual-core CPU och 1 GB RAM. Datahastigheter förväntas vara bra med HSPA + 42. Inget ord på LTE ändå, men när enheterna startade i USA skulle det vara dumt för Samsung att utesluta funktionen.

Tyvärr var utgivningsdatumet inte med i meddelandet, men jag förväntar mig det om det datum Windows Phone 8 publiceras officiellt den 29 oktober.

Det är fortfarande intressant att Microsoft har gått med Samsung för den första Windows Phone 8-enheten, inte att välja Nokia, ett företag som har satsat gården på sitt nya partnerskap med Microsoft.