Hitta din förlorade Android-enhet av Googling It

Google meddelade förra veckan på Google+ en ny funktion för Android-telefoner och -tabeller som gör att du enkelt kan placera din förlorade enhet i Google. Här är en titt på vad du behöver och hur det fungerar.

Allt du behöver göra är typ: hitta min telefon i Google-sökning på din dator eller Mac, och Google hjälper till att hitta platsen för den, visar en karta över var den ligger och ger dig möjlighet att låta det ringa.

Google Your Lost Android

Det finns några saker att komma ihåg med det här - det är enkelt, men inte magiskt som att Google använder det för att vara det. För det första kommer det förstås bara att fungera med Android-smartphones och -tabeller, och du måste ha den senaste versionen av Google-appen installerad. Du måste också vara inloggad i samma Google-konto på din dator och den du använder på din telefon.

Om du har flera enheter kan du välja den du behöver hitta i rullgardinsmenyn.

Om det här är första gången du använder den här funktionen måste du logga in på ditt konto och få extrakoden om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering.

Klicka sedan på Ring och enheten ringer vid full volym i fem minuter.

Den här hjälpsamma funktionen låter dig bara hitta dig om den går förlorad under soffans kuddar eller runt huset. Men om du behöver fjärrlåsa din enhet eller radera data eftersom den är stulen, vill du använda Android Enhetshanterare för den extra säkerheten.

De andra framstående aktörerna i mobilvärlden Apple och Microsoft har funktioner som gör det möjligt att hitta dina enheter också. Kolla in länkarna nedan om du äger en iOS-enhet eller Windows Phone.

  • Så här använder du Hitta min iPhone
  • Så här använder du Min telefon för Windows Phone