Hitta min iPhone lokaliserar, låser eller torkar din förlorade enhet

En praktisk funktion som ingår i iOS 5 är Find My iPhone. Den var tillgänglig som en separat app tidigare men ingår nu som standard. Så här använder du den om du någonsin förlorar din iPhone, iPad eller iPod touch.

Efter installationen av iOS 5 uppmanas installationsguiden dig att aktivera Sök min iPod / iPhone / iPad. Om du hoppade över det - inga bekymmer. Du kan aktivera funktionen i Inställningar.

Från en annan iOS-enhet eller din dator loggar du in på Sök min iPhone-webbplats med iTunes-e-postadressen och lösenordet. Denna praktiska iCloud-webbplats fungerar från alla webbläsare - det behöver inte vara en Apple-enhet.

Klicka på ikonen Sök min iPhone.

iCloud lanseras med en platsskärm som drivs av Google Maps. Om enheten är ansluten till internet ser du platsen (inom 200 fot) var den befinner sig.

Om du klickar på den blå informationsikonen visas fler alternativ.

Informationsskärmen är där du kan skicka ett meddelande till enheten, fjärrlås det eller torka det helt.

Eftersom du inte bara kan ringa en iPad eller iPod touch, spelar du ett ljud och skickar det är användbart. Särskilt om du förlorat det någonstans i huset. Det kan också användas för att skicka ett meddelande med kontaktinformation om någon hittar den. Meddelandet visas över skärmens framsida, precis som ett inkommande SMS.

Foto Kredit: Austin Krause

Om du tror att enheten är i fel händer är det viktigt att låsa enheten. Det låser omedelbart din skärm med din befintliga lösenord. Det låter dig skapa ett nytt lösenord om du inte redan har en uppsättning. Ett försök är att du inte kan ändra lösenkoden. Om en tjuv visar ditt lösenord finns det inget sätt att stoppa dem från att bara låsa upp det.

Som en sista utväg kan du torka enheten. Att torka din iPhone, iPad eller iPod touch säkerställer att din privata data är skyddad. Om du vill kontrollera din tonåringens användningsanvändning är det ett effektivt hot att få dem att komma hem i tid eller göra sina läxor.

Om du torkar den ren och hittar den senare kan du använda din iTunes-säkerhetskopia för att återställa den. Du kan använda den tidigare köpta funktionen för att få tillbaka dina betalade appar. Och om du säkerhetskopierar din enhet till iCloud, kan du återställa den också därifrån.

När åtgärden har slutförts får du ett mail som bekräftar det.