FastStone Portable Screen Capture Review

Om skärmdumpar är en viktig del av ditt vardagliga datororienterade liv, skulle du definitivt ha sett en av våra recensioner på TechSmith SnagIt. Så bra som mjukvaran kan vara, finns det fortfarande problem med att göra skärmdumpar på språng, vilket ibland är nödvändigt. Så idag kommer vi att granska en bra applikation som heter FastStone Portable Screen Capture, som förhoppningsvis kommer att frigöra dig för några bekymmer om att ta skärmdumpar på språng.

Freeware eller shareware?

Som alltid har freewares mycket prioritet här på , och vi är glada att berätta att denna ansökan är helt gratis. Allt du behöver göra är att hämta det från den här länken, pakka ut, och lägg sedan alla filer i en separat mapp på din flash-enhet.

Användargränssnitt

Användargränssnittet för FastStone är väldigt enkelt. Ja, vi menar verkligen riktigt lätt att använda. Det lilla fönstret du ser på skärmdumpen nedan är hela programmet. Från vänster till höger har du knappar för olika typer av infångning, liksom några extra infångningsfunktioner. vi kommer att prata om senare. Trots att programmet gör sitt jobb, skulle vissa visuella inte ha skadat, så denna kategori får 4 stjärnor från oss.

Ytterligare inställningar

Medan du är lite liten först ser du säkert din åsikt för den här applikationen när du öppnar inställningspanelen:

Möjligheterna för denna applikation blir allt mer expansiva ju mer du bläddrar. Det finns användbara funktioner som kör vid uppstart (för icke-bärbar användning), inspelningsfördröjning och extrafunktioner som en skärmförstorare och en skärmfärgplockare (som mycket liknar SnagIt). Naturligtvis är den bästa delen av inställningarna, som du förmodligen kan se själv, Hotkeys- sektionen - du får välja olika tangentbordsgenvägar för varje inspelningsläge och även för extrafunktioner som skärmfärger och förstoringsglas. För ett gratis program, tror vi det är mer än tillräckligt - 5 stjärnor är det då.

Skärmbilderna

Här är en snabb skärmdump av mitt skrivbord med hjälp av FastStone. Bilderna kommer ut snygga och skarpa och exakt vad du kan förvänta dig från ett skärmdumpsprogram. Inte mycket att säga här, och igen, en ytterligare kategori spikar 5 stjärnor.

Capture Extras

Programmet har några groovy infångningsalternativ och extrafunktioner, som vi nämnde tidigare. Du kan se dem på skärmdumpen nedan:

Vid första anblicken är de två mer ovanliga och unika fångstalternativen till skrivare och till e-post. Så imponerande som de här funktionerna kan vara, de verkar vara de enda som orsakar en fördröjning i ca 2 sekunder . Vi försökte programmet på flera olika datorer, och ju mer vi försökte, det var det som vi fick - på vissa kraftigare maskiner tycktes skrivaralternativet mer än på de svagare maskinerna, vilket är lite förvirrande men förståeligt eftersom vi kör hela programmet från en mini-enhet, trots allt. De andra tre funktionerna fungerar också bra, förutom Edge / Watermark- funktionen som verkade krascha programmet när det kördes från en tummin enhet. Som du kan se kommer fångsttillbehören buntade några problem som stör, men ändå är det fortfarande ganska bra för ett gratis program.

Redaktör

När du tar skärmdumpar, importeras de som standard till den inbyggda bildredigeraren.

Med redigeraren kan du göra några grundläggande redigeringar innan du exporterar din bild, till exempel ritning ovanpå, markering av ett nyckelområde och även textning. Sanningen är dock att även minimalistiska redigeringar som de som du ser nedan lagras för mycket när anti-aliasing är påslagen (nederst till höger i rutan bredvid OK-knappen) och ser till illa om Anti-Alias ​​är avstängt.

Kom ihåg funktionen för att krascha kant / vattenstämpel från Capture Extras? Tja, tro det eller ej, det fungerar bara bra i bildredigeraren. Så bra som det visar sig att vattenstämpeln bara kan vara en bild och inte stöder att använda en vanlig textinmatning och anpassad typsnitt. Den slitna kanten effekten är användbar, och drop shadow fungerar också ganska bra för att ge ett mer professionellt utseende till dina skärmdumpar. Sammantaget är det ett bra komplement till redaktören, men också lite besviken.

Exportera är säkert en av de viktigaste delarna av att göra en bra skärmbild "kom till livet". Och med den avancerade funktionen i exportprogrammet FastStone Editor har vi absolut inget att klaga på - du har allt - från en snabb före och efter titt till ett avancerat formatval och ett brett spektrum av komprimeringsnivåer är detta den ultimata geek himlen - även om du bara vet att du kan göra din bild var som helst från 100 kilobytes till 6 megabyte och bortom, verkligen tröstar dig och låter dig veta att du har makten i dina händer.

I slutändan, även om det är lite begränsat och inte helt användbart, ger redaktören några trevliga och lätta att använda extrafunktioner som du kan använda och har några bra verktyg för att hjälpa till att anpassa din bild. Mest av allt, med tanke på att du har vägen mer än vad du behöver när det gäller att spara och exportera, är det säkert att vi kan ge redaktören en ren 5 av 5.

Domen

FastStone Capture är ett bra gratis skärmdumpsprogram, perfekt för att ta grundläggande skärmdumpar på språng. Även om vi fick se några coola geeky ytterligare funktioner på displayen, var vi inte exakt imponerade, och det finns några delar av programmet som behöver bara lite mer för att nå perfektion. Trots vissa letdowns här och där, är FastStone fortfarande en bra lösning för snabba bilder på språng och för enkel organisering av skärmdumpar mellan ett hem och en kontorsdator. Trots allt vi har sagt, bör vi påminna dig om att FastStone är ett freeware-program, och för en gratis app gör det utan tvekan sitt jobb mycket bra.