Hantera enkelt flera RDP-sessioner med RD-flikar

Precis som många av dig där ute, som systemingenjör, spenderar jag majoriteten av min dag med Windows Remote Desktop Client (kallad RDP-klienten) för att ansluta / fjärr till servrar och skrivbord för att hantera dem. Förutom Outlook är det förmodligen det enda verktyget jag använder hela dagen. Sammantaget gjorde Microsoft ett ganska bra jobb med RDP-klienten (tack Citrix.) Men från tid till annan när den är ansluten till flera servrar samtidigt kan det bli lite förvirrande och svårt att navigera mellan RDP-sessioner, speciellt när jag använder RDP för att studsa genom servrar för att nå externa nätverk. Det är tills jag hittade det här STORA nya verktyget heter RD Tabs.

RD-flikar från Avian Waves är en utmärkt RDP-klient ersättning. Bäst av allt är det freeware ( även om jag skulle rekommendera att donera till författaren Timothy Carroll om du tycker att du använder det ).

Här är några noteringar från Tim:

RD-flikar: den ultimata flikar fjärrskrivbordsklienten. Det ger inte bara alla förväntade funktioner för "flikar" -program som FireFox, Opera och IE7, men det tar fjärrskrivbord till nästa nivå med funktioner som favoriter med avancerad redigering, kommandoradsskript, anslutningsminnebilder, krypterade lösenord, Friliggande anslutningsfönster, fjärrskrivbordsbildfångning, information om fjärrterminalserver / hantering, RDP 6.0-support och mycket mer!
Dessutom är RD-flikar 100% Vista-kompatibla och fungerar perfekt som en standard (icke-administrativ) användare på alla versioner av Windows. RD-fliken respekterar också Windows-gruppens policy för fjärrskrivbordsklient för företagsmiljöer. För att få det bästa av allt, uppdaterar automatiska programuppdateringar dig alla senaste versioner, korrigeringar och förbättringar.

Låt oss ta en titt på några skärmdumpar:

Ovan är anslutningsrutan för att ansluta till en server / skrivbord. Observera INFO-knappen. Trevlig funktion där du kan se och hantera RDP-sessionen på rutan. Mycket groovy!

Nästa (nedan) ser vi ett skott av flikarna:

Som du kan se, ser fliken ut som Firefox eller IE-flikar, enkla att navigera och skilja. Nu beviljades öppnade jag några nya anslutningar, men du får poängen.

Noga prata, ta en kopia här och låt mig veta vad du tycker!


Taggar: freeware, fjärrskrivbord, rd-flikar, rdp, verktyg