Drop Flip - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är pusselspelet, Drop Flip. Normalt är det $ 2, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 29 december.

Vad är det?

Det är ett Rube Goldberg-spel med ett mål: få bollen i hinken. Varje nivå ger dig några former att flytta runt för att knyta bollen till målet. Det finns ingen timer och ingen straff för felaktiga gissningar. Om du misslyckas, kommer spelet ihåg var du lämnade bitarna. Jag gillar den funktionen eftersom jag kan justera placeringen av spelstycken för att få den perfekta vägen för bollen.

Om du fastnar kan du titta på en annons och hoppa över nivån. Jag föredrar att få lösningen istället för att bara hoppa över. Annonserna är långa, och jag föredrar föräldrakontroll som låter mig blockera det här alternativet.

Vem är det bra för?

Människor som gillar att lösa pussel. Barn kanske inte kan hantera spelets fysik på avancerade nivåer men kommer att få en spark ut av startalternativen. Spelet är dock inte spännande. Inga poäng eller rolig musik. Allt detta erbjudande är utmaningen att få en boll i hinken och avsluta rundan.

Spel som den här låter mig fokusera och tänka kreativt. Ja, jag gillar det.

Ska du ladda ner det?

Appen laddas snabbt även på min iPhone 5s. Det beror förmodligen på att det är liten vid 114 MB och använder grundläggande färger och former. Eftersom det inte finns något fint här, är den här appen perfekt för att återställa en äldre iOS-enhet. Så ja, jag skulle säga att få tag i en kopia av Drop Flip medan det är gratis och ge det ett tag.