Hämta över 500 gratis webbfonter Hos Google

Letar du efter några anpassade teckensnitt som är gratis och webb-redo? Google har 501 olika teckensnitt tillgängligt på sitt webbfontsprojekt. Du laddar ner de teckensnitt du vill ha i ett zip-arkiv eller använder dem direkt från webben på din egen webbplats.

Google Web Fonts-projektet är en stor cache av 501 olika fontfamiljer. Varje teckensnitt kan läggas till i din egen personliga samling som är kopplad till ditt Google-konto. Därifrån kan du direkt ladda ner teckensnitt i din samling eller få koden att använda dem på din webbplats.

För att ladda ner dina valda teckensnitt, använd bara nedladdningsknappen och sedan får du dem i ett komprimerat zip-arkiv. Det enda du behöver göra är att extrahera dem och de är redo att användas. Om du bara använder Googles teckensnitt på webben, tryck på "Använd" -knappen istället.

Om du använder Googles webbfonter på din webbplats finns det en praktisk räknare som visar hur laddning av teckensnitt påverkar webbplatsens prestanda när det gäller sidbelastningstiden. När du överväger sidladdningstid, visar den här mätaren att de mindre typsnitt du använder desto bättre kommer din webbplats att utföra.

När du väl valt vilka teckensnitt du vill ha kan du välja vilken typ av Google-genererad kod du vill använda. Den här koden hämtar teckensnittet från Googles webbfontsförteckning när en ny besökare kommer till din webbplats och får teckensnittet att visas visuellt på dina sidor.

Alternativt, om du vill ladda ner alla teckensnitt samtidigt kan du med Mercurial. Men jag rekommenderar inte att du gör det om du inte vill ha varje stilsort. Filerna uppgår till 1, 3 GB och det tar lång tid att ladda ner. Du måste också installera en GUI för Mercurial, t.ex. TortoiseHG. Google har de fullständiga instruktionerna här.

Det är allt det finns! Njut av dina nya typsnitt med hjälp av Google.