Amazon lägger till vinyl för sina CD-skivor "AutoRip" -köp

Vill du ha fysiska kopior av din musik? På har vi några internt vinylrekord entusiaster, och denna vecka Amazon gjorde ett tillkännagivande som resulterade i mycket spänning. Från och med nu kommer en stor majoritet av Amazons musik automatiskt med den digitala MP3-versionen (via Amazon Cloud Player) när den fysiska kopian är köpt. Vad som är bättre gäller det också för tidigare inköp - hela vägen tillbaka till 1998.

AutoRip är ett bra erbjudande av tre skäl.

  1. Du behöver inte manuellt rippa din musik längre eftersom Amazon ger högkvalitativa MP3-kopior av det.
  2. Vinylposter och ljud-CD-skivor sätter ibland bakom MP3-albumutgåvor med upp till en månad. AutoRip låter dig lyssna på musiken medan du väntar på att det fysiska mediet dyker upp. ( tack Brian Burgess för detta tips )
  3. MP3-skivorna lagras på Amazons molntjänst, och inte sätter upp hårddiskytan.

Observera att detta AutoRip-program inte gäller för all musik som finns tillgänglig på Amazon. Men med över 5 357 vinylposter och 39 210 audio cd-skivor deltar - chansen är att det mesta av din musik kommer att vara berättigad.

När du köper en post söker du bara efter >> ikonen under Köp-knappen. Det ska också finnas ett AutoRip-överlägg på albumkåpan. Det finns inget extra att göra, bara köpa albumet och det läggs automatiskt till ditt Amazon.com-konto i MP3-format.

Om du bara vill bläddra i AutoRip-behöriga album, ska dessa två länkar nedan hjälpa till!

  • Lista över alla AutoRip vinyl
  • Llist av alla AutoRip-CD-skivor

Totalt sett är AutoRip bara ett bonusincitament för att locka fler potentiella vinyl- och cd-köpare att välja Amazon som deras leverantör. Tyvärr är tjänsten endast tillgänglig på den amerikanska varianten av Amazon ( .com- domänen). Så om du försöker köpa via Amazon.se eller någon annan lokal smak kommer det inte att vara stödberättigande. Detta innebär också att Amazon tvingas (av upphovsrättsinnehavare) att blockera tillgången till delar av sin tjänst beroende på vilket land Amazon upptäcker din IP-adress som kommer från. Det finns dock lösningar för detta.