Hämta flera filer från vilken webbplats som helst i Android med Downloader

Downloader for Android är ett imponerande verktyg för nedladdning av filer för att tillfredsställa hastighetsskräppor. Appen låter dig ladda ner mediefiler från vilken webbplats som helst samtidigt genom att helt enkelt klicka på dem. Filer sparas sedan i en inbyggd filhanterare där de sorteras ut efter filtyp. Från appen kan filer delas med andra appar som e-post, sociala nätverk eller skickas till andra enheter via Bluetooth.

Filnedladdningar är snabbare än vad man kan förvänta sig av en smart telefonapp. Små filer som dokument och bilder tar mer eller mindre en sekund, och större filer som video och ljud tar inte mer än en minut, förutsatt att den är av rimlig storlek. Du kan också ställa in antalet samtidiga nedladdningar (maximalt 10 filer) i appens inställningsmeny. Även med åtta filer som högsta tillåtna nedladdningar kunde appen fortsätta utan några märkbara lags eller förseningar.

Med undantag för blixtnedladdningshastigheter visar Downloader att det är en bra app att hantera filer efter att de har laddats ner. Med ett sidofält som tydligt visar kategorierna för varje filtyp behöver du inte bläddra igenom din filhanterare eller sortera igenom ett ganska oorganiserat fotogalleri för att leta efter nedladdade filer.

Appen kan hämta nästan alla filer som har en länk till den ursprungliga källan. Om filen visas som en miniatyrbild på en webbsida är det dock troligt att du måste trycka på den och öppna filen i sin faktiska storlek och plats innan du kan trycka på den igen för att ladda ner den. Det här är Downloader som saknar förväntningar, eftersom jag verkligen kände att knacka på flera miniatyrbilder innan de kan hämta dem tar bort den totala användbarheten hos appen.

Även om det finns många andra funktioner förutom att ladda ner filer, kan appgränssnittet vara lite rörigt och förvirrande. Sidospår används på båda sidor - en för menyn och en annan för nedladdningar, som i sig är ganska vaga beskrivningar av vad de faktiskt gör. Det kan ta lite att navigera för att veta vilka knappar som gör det, så den här appen är bättre med tålmodiga och tekniskt kunniga användare.

Trots det utmanande gränssnittet är Downloader en solid och pålitlig app för snabba och organiserade nedladdningar för vilken filtyp som helst från webben. Även om appdesignen inte är idealisk för den lätt förvirrade nybörjaren, erbjuder den stora, tidsbesparande förmåner när de används korrekt.