Dag One Journal - Apples gratis iTunes App of the Week

Den här veckans gratisapp är journaling-appen Day One Journal. Teoretiskt sett var det $ 5, 00, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 6 juli. Observera att vi säger teoretiskt eftersom affärsmodellen ändras dagen innan appen gick fri.

Vad är det?

Dag ett är en avancerad journalapp. Målet är att fånga saker under dagen och lagra det säkert på din telefon. Vissa människor gillar att offentligt sända sina tankar och bilder på sociala medier. Andra människor gillar att spåra sin dag, men behåll det för sig själva. Dag One har en lista över föreslagna användningar i ditt företag och personliga liv för appen.

Vi har täckt andra journaling-appar som Path och OhLife eller ens med Google. Dag 1 låter dig anteckna om din dag och bifoga andra data till anteckningen: plats, tid, väder och aktivitet. Det fäster till och med ditt stegräkning.

Den "teoretiska" delen av detta pris var att de lanserade en abonnemangsbaserad modell tillsammans med veckans kampanj. Många av funktionerna i den betalda Premium-versionen är ett abonnemang på abonnemang för 3, 99 månad / $ 34, 99 årligen om du inte hade skapat ett konto innan prenumerationslanseringen startades.

Med Premium-versionen får du obegränsade tidskrifter och fotolagring tillsammans med att synkronisera information till andra enheter. Efter nästa vecka kan appen fortfarande vara ledig, men kommer inte att ha Premium-funktionerna.

Vem är det bra för?

Om du vill ha en journal och behöver lite incitament kan Day One vara ett bra ställe att börja. Det är en väl respekterad app som påminner dig om tidningen och är snyggare än iOS Notes-appen. Jag har dabbled i journaling och denna app fick mig att plocka upp det igen.

Apple Watch-appen gör det svårt att inte lägga in en post. Du får en påminnelse, tryck på en knapp och diktera din anteckning. Kan inte bli mycket lättare än det!

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp cirka 167 MB, men självklart ju mer du lagrar i det, ju mer utrymme tidningen tar upp. Om du har velat komma in på journaling mani, kan den här appen vara incitamentet.