Comcast Set för att släppa bostadsinternetstjänst 60 gånger snabbare än DSL

Torsdag, Comcast planerar att tillkännage en ny bostadsservice så fort att när du slutar läsa det här inlägget, kan du redan ha laddat ner en hel film. Deras ringer tjänsten Extreme 105, och det rullar ut hela landet. Trots det snygga nya namnet och planen, har Comcast fortfarande lite att göra om de vill matcha Verizon / Frontier-toppens FiOS-hastighet (Även om Comcast har två fördelar, pris (?) Och tillgänglighet.

Den nya Extreme 105-tjänsten kommer att ge nedladdningshastigheter på upp till 105 Mbps och en 10 Mbps- uppladdning. Tjänsten kommer att vara tillgänglig från och med juni. Enligt en uppdatering som skickades ut i mars kommer Extreme 105 att kosta 199, 95 USD per månad och ha en engångsavgift på 249, 00 USD. USA Today rapporterade dock nyligen att priset skulle vara $ 105 per månad på ett tolvmånadersavtal som en del av en triple-play-bunt; inget omnämnande av en installationsavgift. Vi måste vänta på det officiella meddelandet för att se om de har uppdaterat priset eller inte.

UPPDATERING : Enligt det officiella pressmeddelandet blir priset $ 105 per månad i ett triple-play-paket. Paketet är också tillgängligt för 40 miljoner kunder över USA som börjar idag .

Verizon erbjuder för närvarande en Tier 4 FiOS-plan som har 150 Mbps- hämtning och 35 Mbps- uppladdning. Deras månadsränta är 199, 99 USD med fri installation. Det största problemet med FiOS är att det bara erbjuder täckning till en bråkdel av de kunder som Comcast gör.

Så vad tycker du? Är det 105 Mbps för snabbt, eller inte tillräckligt snabbt? Du kan använda Google som en miniräknare för att räkna ut exakt hur länge en viss nedladdning tar hastigheten. Jag tycker att 105 Mbps nedladdning låter bra, men 10 Mbps uppladdningshastighet lämnar mycket att önska.