Bing-belöningar betalar dig för att använda ett Google Search-alternativ

Exakt för ett år sedan avbröt Microsoft sitt produktsökande incitament Bing Cashback. Under de senaste 9 månaderna har de testat vattnet med ett nytt sätt att locka till köpare: Bing Belöningar ! När jag först tittade på Bing Rewards tillbaka i september störde jag inte med en skrivning eftersom det krävdes att du installerade Bing Toolbar. Tyvärr, jag är inte fan av att lägga till en spårningsenhet i min webbläsare. Hur som helst, nyligen fick jag ett e-postmeddelande från Microsoft som förklarar att de har gjort vissa ändringar i tjänsten och det behöver inte längre deras Live Toolbar. Okej, låt oss ta en titt. Med detta skrivande är Bing Rewards fortfarande i "Preview" -status, som i grunden är ett annat ord för "Beta" eller "Testing". Förhandsvisningen är planerad att sluta senast den 31 december 2011, så några av de saker vi pratar om idag kan ändras så bara ha det i åtanke.

Vad är Bing belöningar?

Bing Belöningar fungerar på samma sätt som Air Miles arbetar med kreditkort. Tjäna tillräckligt med dem, och du får några gratis saker i gengäld. Det stora problemet just nu är att det inte finns så många sätt att tjäna tillräckligt med belöningspoäng ( aka credits ) för att kvalificera sig för någonting. Enligt Bing, för att tjäna poäng:

"Du kan utnyttja erbjudanden för att tjäna poäng. Erbjudanden kan innehålla inlösenkrediter för att utföra sökningar på Bing eller prova nya Bing-funktioner. För att se dina aktuella erbjudanden, klicka på din Rewards krediträknare. "

Vad kan jag göra med Bing Rewards?

Ibland får du en liten bonus på 3 poäng för att utföra en specifik Bing-sökning, och resten av tiden tjänar du bara poäng för att använda Bing. Men om du tittar på dina aktuella erbjudanden, uppgår de vanligen inte till mer än 15 poäng per dag.

10-15 poäng per dag? Bara för att använda Bing? Låter bra rätt? Speciellt med tanke på att du börjar med 250 bara för att anmäla dig. Bra snällt ... En av de billigaste användbara belöningarna, ett $ 10 Amazon.com presentkort, går för 1, 081 poäng.

Så låt oss bryta ner det. Låt oss säga att du tjänar 10 poäng per dag varje dag, vilket skulle motsvara 50 sökningar på Bing per dag . I det scenariot skulle det ta ca 3, 5 månader eller 5 400 sökningar, för att kvalificera sig för den belöningen. Hmm, jag antar att det kan vara sämre sätt att tjäna fria saker ...

Välgörenhetsdonationer som gjorts för dina räkning finns också till priset av $ 1 per 100 poäng. Detta hjälper oss att bryta ner värdet av krediter då dvs: $ 0, 01 vardera . Även ibland kan Bing erbjuda exklusiva erbjudanden, till exempel 3 månader Hulu Plus för 694 poäng. Bara något att tänka på.

Varför Bing belönar mig för att använda dem för att söka?

Två skäl. Den första sökningen IE: Reklam är stor stor pengar för Google och Microsoft, och om Bing vill ha någon chans att ta fler marknadsandelar från Google, behöver de göra något mer än att bara returnera sökresultat. Ah - Bing belöningar! För det andra kommer Bing att använda de uppgifter som samlats in från Rewards-användare för att förbättra sina tjänster, spåra vad du gör / köp / handla etc ... Detta är också mycket värdefullt för stora multinationella företag som kan snurra upp ett nytt företag om några dagar några miljarder dollar senare.

Som alltid rekommenderar jag att du läser användarvillkoren och sekretesspolicyen, men jag såg inte något vanligt i någon av dem.

Slutsats

Bing Rewards kan få dig några $ 10 presentkort och några andra billiga nicknackar, men det kommer inte precis fri. Du måste utföra 50 Bing-sökningar per dag för att göra det värt, och Microsoft vet att du sannolikt måste ge upp Google-sökning för att uppnå en sådan prestation som naturligtvis är målet här. Från vad jag har sett, är Bings sökresultat fortfarande underlägsen - och jag kan inte se alla hoppa fartyg från Google för att bara tjäna några billiga presentkort för att bli Bing-sökning maniacs. Ärligt talat, skulle du acceptera några kronor per dag för att ge upp dina Google-sökningar? Min analys av programmet (som det står idag i "förhandsgranskning") är att Bing-belöningsprogrammet kommer att gå ner i flammor precis som sina föregångare. Jag ger det 6 månader att leva innan någon hos Microsoft dödar den. Med det sagt, om du är en ivrig BING-användare, rekommenderar jag att du registrerar dig snabbt och tjänar $ 20 gratis saker de närmaste månaderna innan Ballmer håller en gaffel i den här saken.