Colossatron: Massiv världstrus - Apples gratis iTunes-app i veckan

Den här veckans gratisapp är det färgmatchningsspel Colossatron: Massive World Threat. Normalt är det $ 0, 99, men du kan få det gratis från iTunes till torsdag den 31 augusti.

Vad är det?

Tänk Candy Crush möter Godzilla. I stället för hjälten som räddar världen, är du ett främmande vapen i det här spelet. Du matchar färgsegmenten av vapnet. Ju mer du matchar desto mer kommer du att förstöra planet. Varje nivå ger dig en falsk nyhetsrapport för att flytta historien tillsammans.

Spelet är av samma folk som gjorde fruktninja. Spelare älskar matchande spel. Det handlar om skicklighet och mönsterigenkänning. De innehåller ett ton av olika inköp i app för att orsaka mer förstörelse och förödelse som sträcker sig från 99 cent hela vägen upp till $ 39, 99. Se till att du har aktiverat föräldrakontroll för att förhindra oönskade köp av barnen.

Vem är det bra för?

Vuxna ser spelet som söt och kitschig. Jag antar att målmarknaden här är barn. Men med tanke på den destruktiva naturen och mörka tonen i spelet är jag inte säker på att jag skulle låta mina barn spela den. Vissa föräldrar kan hitta stereotyperna för militären och medierna i detta spel i strid med deras värderingar. Apple rankar spelet som 12+ på grund av simulerade tecknade våld.

Varför valde Apple det?

Jag är svårt pressad för att hitta en anledning här. Spelet är ganska gammalt; baserat på recensionerna är det från 2013. Som vissa recensioner påpekade, har det här spelet varit gratis tidigare och har inte blivit väsentligt uppdaterat sedan 2015, vilket gör det unikt val för Apple att fungera. Spelet sticker ut genom att göra spelaren en skurk istället för en hjälte. Animationssekvenserna i spelet fördjupa spelaren i en mini-film. I stället för bara ett tre matchande mönster spel trodde utvecklarna att det borde ha ett syfte. I det här fallet handlar det om att se hur mycket skada du kan orsaka. Apple kunde ha tagit tid på att plocka sig lite bättre.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp cirka 80 MB och kräver bara iOS 7.0. Det gör det till ett bra spel för äldre enheter. Jag tog bort den här direkt. Förstörelse av världen och onödigt våld av vår planet och oskyldiga människor suttit inte bra med mig.