Kontrollera alla dina e-postkonton i en app på Android

Att hantera flera e-postkonton på en Android-enhet kan vara irriterande för strömanvändare. Du måste ladda ner separata appar för olika e-postleverantörer som Gmail och Yahoo. För hostade e-posttjänster med en domän kan du antingen använda det inbyggda Mail-programmet eller ladda ner en som stöder POP- eller IMAP-e-postservrar.

Medan allt detta kan göras, är det mycket arbete och ansträngning att följa upp hela din epostkorrespondens separat.

Därför är en app som Solmail en underbar lösning. Det låter dig lägga till alla dina e-postkonton på en bra plats. Förutom den här funktionen är gränssnittet lätt på ögonen, vilket ger en plats på The Next Webs 30 vackraste och väldesignade Android Apps.

Solmail för Android

Solmail stöder för närvarande Gmail, Yahoo, ICloud, Hotmail, Outlook och värd för e-postservrar för domäner.

När du öppnar appen uppmanas du automatiskt att välja vilken e-posttjänst du vill konfigurera. I mitt fall skapar jag två olika e-postadresser för domäner jag hanterar. Eftersom e-posten var värd för min webbserver valde jag "Andra" på listan. Om du vill göra detsamma måste du hänvisa till din webbhotell för instruktioner.

Å andra sidan, om du använder ett vanligt Gmail- eller Yahoo-konto behöver du bara ditt användarnamn och lösenord för inställningen.

Härifrån är det mycket lättare att hantera flera e-postkonton. Appen använder Swipe to Delete-funktionen, där du sveper ett meddelande till vänster och det tar automatiskt bort det. Detta kan ändras till Swipe till Arkiv i appens inställningar.

Att växla mellan olika e-postmeddelanden är också mindre irriterande eftersom du kan filtrera din inkorgsvy via e-postadress.

När du skriver ett nytt meddelande visas standardadressen i fältet "Från:". Du kan klicka på den lilla knappen som säger "Ändra" för att använda en annan e-postadress.

Som e-junkie kan jag verkligen säga att jag har spenderat mycket tid på att testa e-postprogram på min Android-telefon. Hittills står Solmail ut i både funktionalitet och stil. Det är helt enkelt en glädje att använda och gör att checka e-postmeddelanden en bättre upplevelse.