Bluebox Security Scanner Kontrollerar om din Android är patcherad för "Master Key" Exploit

Android-ägare bör ta en titt på Bluebox Security i Google Play-butiken. Det är en app som meddelar dig om din enhet är säker från "Master Key" -utnyttjandet.

Upptäckt av säkerhetsforskningsföretag Bluebox Labs, möjliggör sårbarheten "en hackare att ändra APK-kod utan att bryta en programs kryptografiska signatur." Um, vad som helst. Bara vet att det är en dålig sak, och enligt Bluebox är 99 procent av Android-enheter sårbara.

I mycket enklare termer säger företaget att detta utnyttjande skulle kunna användas för att göra någon legitim ansökan till en skadlig trojan. Appbutiken och användaren skulle aldrig märka. Enligt företaget verkar detta utnyttjande återgå till Android 1.6-donut, eventuellt ytterligare, och "kan påverka alla Android-telefoner som släppts under de senaste fyra åren" eller nästan 900 miljoner enheter. "

En sådan trojan kan potentiellt ge den skadliga applikationen full tillgång till användarens enhet och alla dess applikationer och data. Det kan läsa email, SMS, dokument och mer, det kan till och med hämta lagrade lösenord för lösenord. Kort sagt, det kan användas för att verkligen förstöra din helg.

Om du skannar kommer tillbaka med varningen om att inte-Google-marknadens installationer är tillåtna (visas i bilden ovan) kan du fixa det. Gå till Inställningar> Säkerhet och avmarkera Okända källor. Om det inte är markerat kommer du inte att kunna söka apper, men du kan aktivera det om du behöver det och stäng sedan av det igen efter sidlastningen.

Du kan få mer detaljerad information om utnyttjandet här.

Den goda nyheten är att det finns fläckar på vägen från de flesta tillverkare. Tyvärr är det upp till tillverkaren. Vi är säkra på att de vill behålla kunder, och de kommer att arbeta för att fixa det. Men för närvarande kan du kontrollera enhetens sårbarhet vad du kan göra.

Bluebox Security Scanner

För att kontrollera din Android-enhet, ladda ner och kör Bluebox Security Scanner.

Här är några fler detaljer om Bluebox Security Scanner-appen:

Beskrivning