Ladda upp och dela automatiskt skärmdumpar med Dropbox

Dropbox uppdaterade nyligen sin version till 2.4.0 och en av de nya funktionerna är möjligheten att automatiskt ladda upp skärmdumpar. Den här funktionen kommer att vara till nytta för bloggare, tekniskt stöd och alla som behöver dela en skärm av din dator snabbt.

För att börja, se till att ladda ner och installera den senaste versionen av Dropbox, som vid tidpunkten för detta skrivande är 2.4.1.

Ladda upp och Dela skärmdumpar med Dropbox

Efter installationen och konfigurera den, tryckPrtScn- knappen på Windows eller Command + Shift + 3 på Mac. Du får se följande dialogruta. Bekräfta att du vill aktivera funktionen.

Då när du går till ditt Dropbox-konto på nätet ser du en ny mapp för skärmdumpar har lagts till.

Självklart kommer det att finnas en skärmdump-mapp i din lokala Dropbox-mapp också.

Du kan dela skärmdumpar genom att klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet. Eller använd tangentbordskombinationen Ctrl + PrntScn när du tar bilden och en länk till skärmbilden läggs automatiskt till urklippet.

Om du vill inaktivera automatisk uppladdning av någon anledning, gå bara till Inställningar och avmarkera "Dela skärmdumpar med Dropbox" under fliken Importera. Du kan också inaktivera funktionen för automatisk uppladdning av foton i Inställningar också.