Lägg automatiskt upp uppdateringar till Google+ med RSS-flöden

Google+, trots vad Facebook kanske vill att du ska tänka, är ett blomstrande socialt nätverk och en bra kanal för att få efterföljare för din webbplats. Att främja artiklar som sociala medier hjälper definitivt webbansvariga att få exponering och popularitet. Men att dela dem på olika sociala nätverk kan vara en tidskrävande uppgift, eftersom du måste upprepa samma process för varje nätverk. För att förenkla detta finns det många tjänster som tillåter användare att automatiskt lägga upp uppdateringar på Google+ och andra sociala nätverk. en av dem är HootSuite.

Många känner igen detta som en social media-instrumentbräda, men det är mer än så. En egenskap hos HootSuite är automatisk inlägg på olika sociala nätverk, inklusive Facebook, Twitter, Google+ och mer. Så här kan du schemalägga inlägg automatiskt på Google+ och andra sociala nätverk.

För att komma igång, gå till HootSuite, skapa ett gratis konto och anslut ditt Google+ konto. Efter att du loggat in, klicka på din profilikonen och välj Lägg till socialt nätverk. Observera att i fallet med Google+ tillåter det bara användare att lägga till sidor, inte enskilda konton.

Välj Google+ och klicka på Anslut med Google+ för att autentisera programmet.

När du har lagt till kontona klickar du på fliken Konto högst upp och går till Inställningar från höger sidofält.

Klicka på RSS / Atom och klicka på "+" ikonen.

Klistra in flödesadressen i fönstret Lägg till flöde och välj det konto du vill posta på. Du kan också ställa in den tid då du vill att programmet ska söka efter uppdateringar tillsammans med antalet inlägg som ska uppdateras åt gången. Klicka på Spara flöde när du är klar.

Obs! Jag visade mitt Twitter-konto eftersom jag inte har en företagsida att uppdatera på Google+.

Nu lägger programmet automatiskt in uppdateringar till Google+ eller ett valt socialt nätverk. Under en gratis HootSuite-plan kan du lägga till upp till 5 konton och det låter dig uppdatera RSS-flöden automatiskt till alla populära sociala nätverk.

Har du en social media hub som du föredrar? Låt oss veta i kommentarerna!