Inaktivera automatisk uppspelning av videoklipp på mobilenheter för att spara data

Om du har en begränsad mobildataplan kan det vara svårt att styra användningen med videoannonser och videoklipp i allmänhet automatiskt. Igår visade vi dig hur du inaktiverar autoplay-videor i din webbläsare för att spara data och bandbredd. Här är en titt på hur du inaktiverar auto-play på populära mobilappar för att hjälpa till att spara dina mobila bitar för vad du behöver och undvika överbelastningsavgifter.

Inaktiverar automatisk uppspelning av videoklipp i populära mobilappar

Mobila appar blir kända för auto-play-videor. Alternativen här kommer inte att vara omfattande, men för de appar som du ofta använder som Facebook, Twitter, Instagram och YouTube, här är några tips för att hjälpa dig. Om du använder en app som Snap Chat, som är starkt videobaserad, kommer du antagligen att acceptera avvägningarna. Men med YouTube, ibland kan du komma undan med att titta på ett par videoklipp då och då.

Facebook

Tryck på knappen Mer (representerad av en breadcrumb-knapp)> (IOS-användare knackar på Kontoinställningar), tryck på Appinställningar, (iOS, knacka på Inställningar.)

Tryck på Autoplay från Android-inställningarna. Eller på IOS, knacka på Videor och foton .

Välj sedan Aldrig Autoplay Videos .

Twitter

Gå till Inställningar på din Android- eller iOS-enhet.

Tryck sedan på Allmänt från Android-inställningar. Eller på IOS peka på Inställningar.

Tryck sedan på Video autoplay på endera enheten.

Tryck på Spela inte videor automatiskt i tidslinjer automatiskt, på IOS, klicka på Spela aldrig videor automatiskt.

Instagram

Öppna Instagram på iPhone, iPad eller Android-enhet och gå till Inställningar. Välj sedan Cellular Data Use från menyn på endera plattformen. Och slutligen slår du på Använd mindre data .

Youtube

Starta YouTube på antingen Android eller iOS och gå till Inställningar.

Tryck sedan på Android på Allmänt. Eller på IOS peka på Inställningar.

Sedan på Android knacka på Begränsa mobil dataanvändning . På din iPhone, aktivera bara Play HD på Wi-Fi. På det sättet, när du använder din dataplan, blir det inte bortkastat på HD-videor, men du kan fortfarande njuta av dem via en Wi-Fi-anslutning.

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig att klämma lite mer ut ur den begränsade dataplanen medan du fortfarande njuter av dina favoritwebbplatser. Jag skulle vilja se att dessa appar, mobila operativsystem och webbplatser är lite mer hänsynslösa till länder och områden i USA med begränsade bandbreddsalternativ.

Mobila enheter som smartphones blir den första datoranordningen för många användare i utvecklingsländer. Samtidigt måste vi strida mot de begränsningar på Internet där vi lever och de höga kostnaderna för data.