Fråga läsarna: Skulle du byta till en förbetald cellplan?

Fram till nyligen fick förbetalda mobilplaner dig en grundläggande telefon med begränsade täckningsalternativ. Men nu finns det flera alternativ för att få den senaste Android eller iPhone som är utan kontrakt och på ett tillförlitligt nätverk. Medan telefonen kostar mer i förskott är besparingarna över en tvåårsperiod anmärkningsvärt.

I USA verkar konsumenterna lockas att få glänsande nya enheter på billiga eller till och med gratis. Även om det hamnar kostar mycket mer över tiden. Men den trenden kan förändras. T-mobile mästar idén om förbetalda mobila enheter och service. Faktum är att många förbetalda tjänster som T-mobile, Ting och andra tillåter dig att ta med din egen enhet. Det finns inga skandalösa tidiga uppsägningsavgifter, och den månatliga prissättningen är också mycket mer framåtriktad.

Kolla in vår artikel om hur mycket pengar du kan spara genom att växla till en förbetald plan. Du kan bli förvånad över att du skulle kunna spara dig från $ 600 per år för en individuell plan, upp till $ 1500 för en familj.

Vad tar du med? Skulle du överväga att byta till en förbetald plan efter att ditt tvååriga kontrakt är uppe?