Fråga läsarna: Varifrån hämtar du PC-programvara från?

Vi omfattade nyligen hur hemskt CNETs download.com har blivit att installera programvara, eftersom allt på webbplatsen är inslaget i ondskan crapware. CNET: s webbplats är inte den enda gärningsmannen, men i princip har alla programaggregationswebbplatser någon typ av bloatware associerad med den. Webbplatser som Filehippo, Softpedia och brothersoft har alla en egen version av en installationshanterare som innehåller skadlig kod som installerar verktygsfält och kapar din startsida och standard sökmotor.

Även om du går direkt till en utvecklares webbplats för ett program, finns det en chans att de länkar direkt till download.com eller deras installatör är invecklad i skräpprogram. Tyvärr verkar det här vara industristandarden dessa dagar, och det är en penningmakare, så förvänta dig inte att någon av dessa programvaruhämtningswebbplatser ska rensa sin handling när som helst snart - om någonsin. Med modern dator är du mycket säkrare från skadlig kod när du hämtar från enhetstillverkarens appbutiker - Google Play, Apples App Store, Amazon App Store, Windows Store ... etc.

Om du inte har kollat ​​in våra artiklar om hur dåligt download.com har blivit, kolla in dem:

  • CNET sammanfogar den mörka sidan, försök att fylla din dator med Crapware
  • Bekräftat: CNET: s Download.com Gains Crapware Status

Igår diskuterades vår täckning av download.com på Tech News Today på TWiT-nätverket, och panelmedlemmarna hade en intressant diskussion om situationen:

">

Var hämtar du programvaran från?

Om du hämtar nödvändig kvalitet av Open Source-programvaran för ditt system rekommenderar vi att du använder Ninite.com. Dessa killar upprätthåller en kvalitet webbplats med de senaste versionerna av programvaran, och det väljer automatiskt dig UT att installera verktygsfält och annan skräp.

Efter all denna information är det vi vill veta var du laddar ner programvara till din dator. Ta en stund att delta i samtalet och lämna oss dina tankar i kommentarerna!