Fråga läsarna: Är du ledsen att se XP Go?

Microsoft slutar stöd för operativsystemet Windows XP och Office 2003 på sju dagar från det här skrivandet - 8 april. Företaget går i pension om det 12-åriga operativsystemet och sätter spiken i kistan.

Jag hade mycket bra och inte så bra tider med XP. När det först kom ut hade jag fasansfulla drivrutinproblem och för att inte tala om flera Blue Screen's of Death. Service Pack 1 tog upp några av problemen, men det fanns fortfarande många hål och sårbarheter. Service Pack 2 gjorde ett bra jobb med att shoring saker upp på den tiden, men då hade jag redan bytt min webbläsare till Firefox ... Jag hade faktiskt bytt till den innan den ens nått version 1.0. Sedan, när Service Pack 3 rullade ut och uppdaterades vid uppdatering (som vanligtvis bröt något annat) hade laddats ner, var det ett ganska solidt system. Det fick också nya versioner av Internet Explorer - som för mig jobbar jag i IT för en Power Cooperative som använde äldre företagsspecifik hårdvara och mjukvara (suck). Också, jag kan inte räkna antalet timmar jag spenderade bort virus, spionprogram och omformatering av enheter som var på återkomstpunkten.

Men på den personliga nivån trodde jag att det var solidt och mycket roligt att använda. Faktum är att när Vista rullat ut, att jag var den tidiga adoptera nerden, hoppade jag direkt in i det. Tja, jag sparar den långa historien och säger helt enkelt: Jag gick tillbaka till XP inom en månad eller så och gjorde aldrig mycket med Vista.

Som vi säger farväl till Windows XP: Låt oss veta dina tankar om det långvariga operativsystemet. Vad var de goda tiderna? Vad var de oroliga tiderna? Kommer du sakna XP, eller har du flyttat på länge sedan och kör Windows 8.1 på alla dina system som jag? Eller några av er kanske inte har för avsikt att byta. Jag har en släkting som fortfarande rockar en gammal Windows 98-bärbar dator!

Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar i slutet av Windows XP!

Se också till att kolla in följande artiklar för att hjälpa dig med flytten från XP:

  • Windows XP handlar om att dö, vad nu?
  • Så här överför du dina bokmärken från XP till Chromebook
  • Flytta på från XP? Samla dina programvarukodnycklar först
  • Microsoft ger bort PCmover Express till XP-användare