RIOT Review - Den Radical Image Optimization Tool

Vid var alltid ett öga på groovy free products som vi tycker att du kan hitta bra. Nyligen ledde det mig till ett nytt verktyg (för mig) som heter RIOT. RIOT eller "Radical Image Optimization Tool" är ett grovt litet verktyg för att göra snabba ändringar av foton. Även om ingenting nära vad Photoshop erbjuder, har RIOT en plats i en fotograferingsverktygslåda om du snabbt vill redigera ljusstyrkan eller kontrasten på ett foto eller till och med ett stort antal bilder. Låt oss ta en titt på några av funktionerna.

Bildåterställning

Helt enkelt släpp ett foto på RIOT och en liten dialogruta öppnas med resample-alternativen inklusive storlek med pixlar, procent och resampling filter.

Bildkomprimering

När det gäller bildkomprimering hittar du RIOT för att vara ganska fantastisk. När du har importerat din bild kan du minska kvaliteten och till och med ändra Chroma-delprovtagningsandel. Det är trevligt att det finns olika alternativ för var och en av de tre formaten (JPEG, GIF och PNG) och vi var imponerade av den höga kvalitetens slutbild, även om de höga komprimeringsnivåerna.

Avlägsnande av bildmetadata

Metadata borttagning är en annan bra sak i RIOT som förtjänar applåder. Det här är en utmärkt funktion för Tin-Foil-hatten som bär MrGroove-typer ... Så om du befinner dig i den situationen där du vill ta bort datum / tid / GPO EXIF ​​och ICC-profildata från ett enda foto eller partier bilder, RIOT är ett bra verktyg du kan vända dig till.

Grundläggande bildredigeringar

Tillsammans med de redan omnämnda resize-funktionerna har RIOT också möjlighet att enkelt justera ljusstyrka, kontrast, gamma och till och med göra en negativ ur bilden. Jag skulle verkligen ha älskat det ett borstverktyg var att göra mindre touch-ups men åh bra. Med det sagt, en sak som imponerade på mig när du granskade RIOT var deras coola "1: 1" -knapp som låter dig jämföra bilderna medan de zoomades in sida vid sida.

Batchoptimering

Optimera foton i batch är en super enkel övning med RIOT som nämnts ovan. Välj bara dina bilder, alternativ och gå.

Slutsats:

RIOT är en utmärkt bildoptimering som definitivt imponerar med rika komprimeringsfunktioner, ett förenklat och lättanvänt gränssnitt och bra satsverktyg för att göra det långa och tråkiga jobbet enkelt och till priset är det svårt att slå på de uppgifter den är avsedd för.