Artefacts "Flash in a Pinch" ger Flash Support till iPad och iPhone

Precis när du trodde att den pågående striden mellan Apple och Adobe var över, meddelade Artefactgroup ett nytt projekt som fungerar kring Apples "no flash" -politik. Det är fortfarande i testning och utveckling men de har lagt upp några "proof of concept" -videoer och det ser ganska snyggt ut.

Tekniken kallas officiellt Artefact Animator och har framtida möjligheter för mycket mer än att föra den mycket efterlängtade Flash eller Silverlight till Apples mobila enheter. Titeln "Flash in a pinch" är namnet på den webbportal som programmet använder för att omvandla Flash-baserat webbinnehåll till ett iOS-läsbart format i flygningen. Som nämnts är det fortfarande i utveckling så det finns inte mycket att prata om just nu men här är ett av deras groovy proof of concept video nedan.

Det finns inga jailbreaking eller hacks involverade, det är helt legit. Flash i en nypa använder en backend-server för att bearbeta allt Flash-innehåll för dig. Sedan pumpar den tillbaka till din Apple-enhet i ett iOS-vänligt format. Det enda problemet just nu är att det är begränsat av Apples crummy WiFi-hårdvara och buggar i iOS själv.

Du kan kolla in resten av sina konceptvideor samt de tekniska detaljerna på Artefacts officiella bloggpost.