Så här ställer du in eller tar bort Gmail som din Default Email Link Handler

I en nyligen uppdaterad version till Chrome aktiverade Google en ny webbplatshanteringsfunktion. Du kanske har märkt behörighetsknappen som visas nu när du loggar in på Gmail med Chrome. Om det är aktiverat öppnar Gmail automatiskt och skriver ett nytt e-postmeddelande adresserat till e-postmeddelandet du klickar på medan du surfar på webben. Om du har aktiverat det och vill ångra det, följ instruktionerna nedan.

Aktivera Gmail som Chrome E-post Länkhanterare

Logga in på Gmail med Chrome version 18.0.1025.45 eller senare. Överst på sidan bör du se en behörighetsfält som begär tillstånd att "Tillåt Gmail (mail.google.com) att öppna alla e-postlänkar?" Klicka på Använd Gmail.

Ta bort Gmail som din e-postlänkhandlare i Chrome

Öppna Google Chrome och klicka på alternativet (skiftnyckel) högst upp till höger i webbläsaren. Välj Inställningar i rullgardinsmenyn.

Navigera till fliken Under huven och klicka på knappen Innehållsinställningar ....

Bläddra ner till listan Innehållsinställningar och klicka på knappen Hantera hanterare ....

Alla dina aktiva (installerade) protokollhanterare kommer att listas på den här sidan. Klicka på "ta bort den här sidan" på mailto-hanteraren för att ta bort Gmail som din e-postlänkhandlare. När systemet har tagits bort återgår systemet till att öppna e-postlänkar i vilket standardprogram du har tilldelat det.