Apple släpper ut en rad uppdateringar för iOS 7, iOS 6 och Apple TV

I denna vecka lade Apple ut uppdateringar över hela linjen för alla sina mobila enheter och Apple TV. Uppdateringarna åtgärdar fel i funktionen för fingeravtrycksigenkänning för iPhone 5S, iTunes Radio och Siri förbättringar och ett nytt utseende för Kalender-appen.

En ny funktion som uppdateringen ger heter kallas CarPlay. Detta hjälper dig att integrera kartor, meddelanden och musik i valda 2014-fordon med inbyggd touch-skärm. Men du behöver en iPhone 5, 5S eller 5C för att kunna använda den.

iOS 7.1 Update

IOS 7.1-uppdateringen har vissa funktioner som du kanske eller inte kan använda - beroende på enhetsmodell. Men den främsta anledningen till att du vill ta tag i den här är för säkerhetsfläckarna under huven. Den här patches över 40 säkerhetshål för att göra dina iDevices säkrare.

För en fullständig lista över säkerhetsuppdateringar, kolla in denna Apple Knowledge Base-sida.

Enligt en artikel i Ars Technica ger uppdateringen också några snabba hastighetsförbättringar - även för iPhone 4 och 4S.

iOS 6 Update

Om du fortfarande rockar en äldre iPod, iPhone eller iPad vill du uppdatera till iOS 6.1.6 som fixar datasäkerhet.

Enligt Apples dokumentation är följande fastställt på iPhone 3GS, iPod touch (4: e generationen)

Konsekvens: En angripare med en privilegierad nätverksposition kan fånga eller ändra data i sessioner som skyddas av SSL / TLS

Beskrivning: Säker transport misslyckades med att validera äktheten av anslutningen. Problemet åtgärdades genom att återställa felaktiga valideringssteg.

Apple TV-uppdatering

För att inte vara kvar av mixen fick Apple TV en firmwareuppdatering som innehåller flera buggfixar och en mindre ny funktion. Som vi rapporterade tidigare har Apple lagt till flera nya kanaler (ännu mer sedan den här artikeln, inklusive WWE Network) som trots att den är bra kan leda till en rörig startskärm. Vi har visat dig hur du döljer värdelösa kanaler innan men med den senaste uppdateringen är det lättare.

Välj bara en kanal, håll mittknappen på fjärrkontrollen och tryck på Play-knappen för att ta bort den.

För att ta bort en kanal, gå till Inställningar> Huvudmeny och bläddra sedan i listan över kanaler som du vill visa eller dölja. Faktum är att om du vill dölja eller visa flera kanaler samtidigt och välja dem en efter en på huvudmenyn, använd samma område för att göra dem på en gång. Det är mycket lättare på det här sättet.

Motta Apple-uppdateringar

Du borde ha fått en pushed notification om uppdateringen på dina enheter som kör iOS 7. Du kan också få uppdateringen genom att ansluta enheten till din dator och uppdatera via iTunes. Det var vad jag fick göra för att jag gjorde en jailbreak med e + Evasi0n på min iPad Mini och det skulle inte uppdateras över luften. Kom ihåg, om du har en jailbroken iDevice, kommer du att förlora den och måste vänta tills ett uppdaterat Jailbreak-verktyg är tillgängligt. Och nej, det finns ingen paus än för 7.1 (men är nyckelordet här ...).

Som en intressant sidoanteckning - tydligen Apple tackar jailbreak-communityen så att de kan släppa dessa säkerhetsbuggar fixar.