Apple betygsatt # 1 i amerikanska kundnöjdhetsindex


Det amerikanska kundnöjdhetsindexet (ACSI) har Apple igen i kategorin Personliga datorer med en poäng på 87 av 100. HP ( kör Windows OS ) var nummer 2 med ett poäng på 78 medan alla andra stora PC-företag satt grupperade runt 75-77 marken. Det är inte konstigt att Apple-försäljningen fortsätter att skyrocket dra mer och flytta omvändare varje dag.

Med hänvisning till ACSI-rapporten:

"Apple har konsekvent varit i spetsen för innovation och produktdiversifiering, inte bara ombyggnad av enskilda tekniker, utan spinnande teknik i helt nya riktningar - från den framgångsrika iPod till den eftertraktade iPhone och senast iPad. Under årets första hälft har iPad genererat 9 miljarder dollar i affärer, vilket är 30% mer intäkt än Dell tjänat från hela sin konsument PC-verksamhet. Trots att Apple parlays sina nyare iPad-produkter till dominans på tabletcomputermarknaden fortsätter sin traditionella PC-verksamhet att trivas. Under andra kvartalet 2011 ökade försäljningen av Apples stationära datorer och bärbara datorer med 16% jämfört med endast 1% tillväxt för Dells konsumentprodukter. "

Det är klart att Apple växer och fortsätter att få konsumenterna att köpa sina senaste prylar. Frågan handlar om Windows-baserade PC-tillverkare? Har någon av dem gått upp på plattan eller gjort stora framsteg nyligen för innovation eller övergripande konsumentnöjdhet?

Återigen har ACSI något att säga om detta:

"Bland Windows-baserade PC-tillverkare är det väldigt lite förändring från ett år sedan. Endast Hewlett-Packards HP- och Compaq-märken visar små vinster. HP-varumärket tummar upp med 1% till 78, bäst bland de Windows-baserade datorerna, medan Compaq-märket förbättras på liknande sätt från 1% till 75, varav bland alla märken. Kundtillfredsställelse med de två HP-märkena är på högsta nivå sedan fusionen mellan HP och Compaq 2002, men det här kommer i en tid då HPs marknadsandel alltmer utmanas av tablettdatormarknaden. Att avrunda industrin, Dell, Acer och aggregatet för alla andra märken (t. Ex. Toshiba, Lenovo och Sony) är oförändrade vid 77, vilket ligger mellan mitten mellan de två HP-varumärkena. "

Jag har känt det här själv under de senaste åren. Ser över de senaste 5 åren, jag kan inte tänka på någon innovation som kommer ut ur DELL, HP, Lenovo varumärken. Det är nästan som om de bara tittat på Microsoft för att göra något intressant för dem. Jag tycker att det är dags för lite allvarlig innovation, eller hur?

Jag har ett öga på en Windows-baserad PC-tillverkare som just nu ska starta flera spännande nya rader av datorer, kan du gissa vem? Jag kommer i alla fall att prata om dem i en kommande artikel, så håll dig stillad.